Ormanı Yakmak İsteyen Ydg/H Üyesini Vatandaş Yakaladı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıkarmaya çalıştığı belirlenen ve terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu tespit edilen zanlıyı yakalayan 3 kişiye, Kaymakam Celalettin Yüksel tarafından teşekkür belgesi verildi.

Ormanı Yakmak İsteyen Ydg/H Üyesini Vatandaş Yakaladı
Geçtiğimiz Ağustos ayında Marmaris’e yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Karadere mevkisinde yol kenarındaki ormanlık alanda ateş yakan Yusuf B.’yi (24) fark eden Yılmaz Akyüz, Burak Açıkyürek ve Tanju Taş olaya müdahale ederek şahsı yakalayıp güvenlik güçlerine teslim etmişti.

Bu olayın ardından Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, makamında düzenlenen törenle Akyüz, Burak ve Taş’a teşekkür belgesi verdi. Kaymakam Yüksel burada yaptığı konuşmada, zanlının sevk edildiği mahkemece "Orman yangını çıkartmaya teşebbüs" suçundan tutuklandığını kaydetti.

Akyüz, Burak ve Taş’ı duyarlı davranışlarından dolayı tebrik eden Yüksel, "Bu gençlerimiz tam bir vatandaşlık görevini gerçekleştirdiler. Bir vatanperverlik sergilediler. Bu arkadaşlarımız, Marmaris’te zaman zaman yaşadığımız ve çok üzüldüğümüz orman yangınlarından bir tanesinin daha olmasını bu sayede önlemiş oldular" ifadesini kullandı.

Teşekkür belgesi verilen gençler de bir Tür vatandaşı olarak üzerilerine düşen görevi yaptıklarını ve bunun takdir edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söylediler.

Törene İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Murat Kaya ile Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek de katıldı.

Bu arada, tutuklanan zanlının terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğunun belirlendiği öğrenildi.
Kaynak: İHA