'İznik Üzümünün Kalitesi Biyoteknik Mücadeleyle Artacak'

Bursa'nın İznik ilçesinde üretilen üzümlerin kalitesinin biyoteknik ilaçlama yöntemiyle kimyasallardan arındırılarak artırılacağı bildirildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programında, "Bağ Salkım Güvesi" ile mücadelede kullanılan yapay feromon kokusu yayıcı araçların bağın hangi kısımlarına, nasıl bağlanması gerektiği uygulamalı olarak çiftçilere anlatıldı.

Programda konuşan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Bağ Salkım Güvesi'ne karşı kimyasal mücadeleye alternatif olarak geliştirilen biyoteknik mücadeleye çiftçi katılımını artırıp İznik üzümündeki kimyasal oranını azaltmayı ve kurt deliklerine bağlı kayıpları sıfıra indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İznik'in bir tarım merkezi olduğunu belirten Pehlivan, "Gözlem ve deneyimlerimiz ışığında tarımsal faaliyetlerimizde bilimin ve teknolojinin gerekleri doğrultusunda bilinçli davranmamız gerekmektedir. Biyolojik ve biyoteknik mücadele ile kalitesi artan ürünlerimiz, organik ürünlere talebin gün geçtikçe arttığı günümüzde tercih edilen ürünler arasında yer alacak. Biyolojik ve biyoteknik mücadelenin ilçemizde yaygınlaşması için bizzat ve ilgili birimlerimiz aracılığıyla bu işin sürekli takipçisi olacağız ve çiftçilerimizin birlikte hareket etmelerini teşvik ederek bu konuda eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. İznik üzümünün kalitesi biyoteknik mücadeleyle artacak" diye konuştu.

Programa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Kurtaraner, ilçe ziraat odası yetkilileri, ziraat mühendisleri, üretici firma yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA