Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Karaman Açıklaması

"İlçelerdeki öğretmenlerin aile birlikteliği sağlanmalıdır"

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, ilçelerdeki öğretmenlerin aile birlikteliklerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Karaman, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 2015-2016 eğitim öğretim yılının yaklaşık 17 milyonu aşkın öğrencinin ve 896 bin öğretmenin sınıflarla buluşmasıyla başladığını anımsattı.

Yeni eğitim öğretim yılının daha iyi, kaliteli olması için bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerilerine düşen görevi ve sorumlulukları yerine getirmeye çalışacaklarını ifade eden Karaman, şöyle konuştu:

"Eğitimde en önemli aktörlerin başında öğretmen gelmektedir. Öğretmenlerimizin huzurlu ve mutlu olduğu bir ortamda çalışması elbette öğrencilerimize yansıyacaktır. Ancak 900 bine yakın öğretmenin her birinin istediği ortamda çalışmasını sağlamak çok zor. Fakat mümkün olana yaklaşmaya çalışmak ve bu iradeyi ortaya koymak önemlidir. Bu sebeple öncelikle ilçelerdeki öğretmenlerin aile birlikteliği sağlanmalıdır " diye konuştu.

Öğretmenlerin il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme işlemlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yıllarda gösterdiği olumlu tavrın önemine değinen Karaman, "Nitekim bu yıl da iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirmelerinde farklı illerde çalışan öğretmenler eşleri ile aynı ilde çalışma imkanı buldular. İl dışı tercihlerinde 41'inci maddedeki 'tercih dışında atanmak istemiyorum' seçeneğini işaretleyen öğretmenlere sendikamızın özel gayretleriyle 1 Eylül 2015 tarihinde yeniden başvuru yapma fırsatı verilmiş ve böylece iller arasında özür grubundan ataması yapılamayan öğretmenlerimiz kalmamıştır" dedi.

Karaman, aynı ilde olup farklı ilçelerde görev yapan, evleri ayrı olan, sadece hafta sonları bir araya gelebilen veya her gün kilometrelerce yol gidip gelmek zorunda kalan öğretmenlerin de mağduriyetlerinin devam ettiğini, sendika olarak bu durumu giderme adına bakanlık ile yaptıkları yazışmaların neticesinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 1 Ekim 2015 tarihli gönderdiği resmi yazıda, mağdur öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda azami dikkat gösterilmesini istediğini belirtti.

Mihalıççık, Sivrihisar, Günyüzü, Han gibi bir çok uzak ilçemizde görev yapıp, eşi merkezde çalışan öğretmenlerin bulunduğunu dile getiren Karaman, "Bakanlığımızın ilgili yazısı doğrultusunda ailelerinden uzakta çalışmak zorunda kalan öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılarak norm kadro içerisinde ailelerinin yanına atamalarının yapılmasını, aile ayrılığının yanı sıra hamilelik vb özürleri bulunanların il merkezinde norm kadro içerisinde yer almasalar bile görevlendirme yolu ile yaşadıkları sıkıntıyı aşmaları için kendilerine yardımcı olunmasını istiyoruz."
Kaynak: AA