Bodrum'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

Suriyeli sığınmacıların yurt dışına geçişini organize ettikleri iddiasıyla 2'si Suriye uyruklu 9 kişi, gözaltına alındı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Suriyeli sığınmacıların yasa dışı yollardan yurt dışına çıkışlarını organize ettikleri iddiasıyla 2'si Suriye uyruklu 9 kişi, gözaltına alındı.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Suç Önleme Araştırma Timi (SÖAT), önceki gün Yunanistan adalarına geçmeye çalışan ve içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu bir sürat teknesinin Gündoğan açıklarında arızalanması üzerine kurtarılan göçmenlerle ilgili çalışma başlattı.

Yapılan soruşturmada, teknenin arızalanması üzerine iki Türk kaptanın can yeleklerini giyerek tekneden uzaklaştıkları bilgisine ulaşan ekipler, yasa dışı geçişleri organize eden kişilerin Yunanistan'a geçmek isteyen sığınmacılardan kişi başı 2 bin 300 avro aldıklarını tespit etti.

Kurtarılan sığınmacıların Gündoğan Jandarma Karakol Komutanlığındaki ifadeleri doğrultusunda yapılan teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, ikisi Suriye uyruklu 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ekipler, şüphelilerin adreslerinde yaptıkları aramalarda, bu suçtan elde edildiği değerlendirilen 9 bin 400 dolar ve 3 bin 500 lira ele geçirdi.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, söz konusu olayda sürat teknesini kullanan ve teknenin arızalanması üzerine kaçan iki kaptanın yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Kaynak: AA