Belgeleri Olmayan 9.5 Ton Tavuk Kıyma İmha Edildi

Kayseri’de polis ekiplerinin yaptığı çalışmalarda bir TIR içinde ele geçirilen ve gerekli belgeleri olmayan 9 ton 400 kilo mekanik ayrılmış tavuk eti imha edildi.

Belgeleri Olmayan 9.5 Ton Tavuk Kıyma İmha Edildi
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda bir TIR içerisinde 9 ton 400 kilo Mekanik Tavuk Eti olarak adlandırılan tavuk kıyma ele geçirildiğini bildirdi. Kayacan, yapılan kontrollerde ürünün gerekli belgelerinin olmadığı için el konulduğunu, veteriner hekimler tarafından yapılan incelemelerde ürünün Yurt içinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkındaki yönetmeliğin 21. Maddesine aykırılıktan 03.10.2015 tarihinde hafta sonu olması nedeniyle yedi emine alınan ürünler 05.10.2015 tarihinde imha edildiğini kaydetti.

Kayacan, "Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri Tebliğine göre Mekanik ayrılmış Etlerin et ürünleri imalatında kullanılması yasaktır. Ayrıca İhracat amaçlı üretilmiş olan mekanik olarak ayrılmış etlerin ve ürünlerinin, yurt içinde onaylı işletmeler arası sevkiyatına ihracat yapılması kaydıyla izin verilmektedir.

Halk Sağlığının korunması için Müdürlüğümüzce Alo 174 Gıda Hattı ve diğer yollarla yapılan ihbarlar değerlendirilmekte olup 7 gün 24 saat denetimlerimiz devam etmektedir." dedi.

Kaynak: İHA