Kılıçdaroğlu yine gaf yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Zonguldak'ta yine akıl almaz bir gafa daha imzasını attı. Kılıçdaroğlu "Hiçbir Allah'ın kulu çıkıp da 7 Haziran sonrası CHP iyi bir politika izledi diyemez." dedi.

Kılıçdaroğlu yine gaf yaptı
Kılıçdaroğlu yine gaf yaptı
Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta bir otelde iş adamları, esnaf odaları ile ticaret ve sanayi odası temsilcilerine yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da herkesten sandığa giderek oyunu kullanmasını istediklerini söyledi.

Bu seçimlerin diğerlerine benzemediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bu seçimlerde demokrasiyi oylayacağız. Bu ülkede yoksulluk olsun mu, olmasın mı onu oylayacağız. Türkiye'de demokrasi mi olsun, baskıcı bir yönetim mi olsun, onu oylayacağız. Anayasayı bir kişiye mi uyduracağız yoksa o kişiyi anayasaya mı uyduracağız, bunun için mücadele edeceğiz, sandığa gideceğiz" diye konuştu.

Yeniden seçime gidilmesinin gerekçesini herkesin kendisine sorması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Eğer birisi bana 400 milletvekili vermediniz, o nedenle ben sizi tekrar tekrar seçime götüreceğim' diyorsa ona dersini vermek de sizin göreviniz, vermek zorundasınız ,demokrasi bunu gerektirir. Vatandaş oyunu kullandı, görevini yaptı vatandaş. Kim görevini yapmadı, siyasiler yapmadı. Sayın Davutoğlu'na görev verildi, hükümeti kuramadı, sıra bizdeydi. Anayasaya göre, teamüllere göre bize verilmesi lazımdı. Hükumeti kurar mıyız, kurmaz mıyız, endişe ya CHP hükumeti kurarsa. CHP hükumeti kurarsa ne olurdu? Asgari ücret net bin 500 liraydı. Taşeron işçilik bitmiş olacaktı, herkesin kadrosu olacaktı ama bunlar gerçekleşmedi, bize görev verilmedi. Sandılar ki mağdur edebiyatı yapacağız, bizim öyle bir düşüncemiz yok."

"Hiçbir Allah'ın kulu çıkıp da 7 Haziran sonrası CHP iyi bir politika izledi' diyemez, eğer vicdanı varsa" şeklinde dili sürçen Kılıçdaroğlu, "Bir sonraki seçimi hiç düşünmedik. Ülkenin bu kadar problemi varken partilerin birbirleriyle kavga etmesini de istemedik" dedi.

PARTİLİLER UYARDI AMA DÜZELTMEDİ

Çevresindekilerin uyarmasına karşın Kılıçdaroğlu açıklamasını düzeltme getirmedi.



Kaynak: AA