Freni Boşalan Kamyon Dehşet Saçtı

Manisa’nın Soma ilçesinde freni boşaldığı iddia edilen kamyon önce kırmızı ışıkta duran servis aracına, ardından da kaldırımda yürüyen bir kadına çarptı. Kazada kamyonun altında kalan Tülay Demirtaş kaldırıldığı Manisa Celal Bayar Üniversitesinde hayatını kaybetti.

Freni Boşalan Kamyon Dehşet Saçtı
Edinilen bilgilere göre kaza, gece saat 23.30 sıralarında Gaziosman Paşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Soma’dan Kınık istikametine istikametine giden Ali Çıngal (50) yönetimindeki 45 VN 705 kamyon önce kırmızı ışıkta duran 35 BP 420 işçi servisine, sonra bir iş yerinin tabelasına, daha sonra ise kaldırımda yürüyen 27 yaşındaki Tülay Demirtaş’a çaptı.

1,5 METRE SÜRÜKLENDİ

Yaklaşık 1 buçuk metre kamyonun altında sürüklenen Tülay Demirtaş’ın yardımına önce çevredeki vatandaşlar koştu.

Kısa sürede olay yerine gelen 112 acil ekipleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve AKS ekipleri kamyon altında kalan Demirtaş için kurtarma çalışması başlattı. Güvenlik şeridi çekilen kaza yerinde, uzun uğraşlar sonucunda kamyon sağ ön teker altında Demirtaş’ın sıkışan sol kolu çıkarıldı. Kamyon altından çıkarılan Demirtaş 112 acil ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalesi sonucu Soma İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Demirtaş’ın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.

Kamyonun kırmızı ışıkta duran 35 BP 420 plakalı işçi servisine arkadan çarpması sonucu ise araç içerisinde bulunan Erol Süer (46), Mustafa Uçar (35) ve Ahmet Yılmaz (28) hafif yaralandı. Soma İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan yararılar ayakta tedavi sonrası müşahede altındı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Kazanın şokuyla kamyonda bekleyen sürücü polis tarafından gözaltına alınırken, vatandaşlar ise sürücüye linç girişiminde bulundu. Polis araya girerek şoförü emniyete götürdü.

Kazanın gözleri önünde gerçekleştiğini söyleyen bir iş yeri sahibi, "Kaldırıma çıkan kamyon iş yerimin önünde kaldırım üzerinde bulunan masaları, motosikleti daha sonra da kadını altına alarak sürükledi. Hiç fren filan yapmadı. Acemi şoför müdür, sarhoş mudur, uyuyor mudur ne yaptı belli değil. Kamyonlar böyle şehir içinden geçmeye devam ettikçe daha çok canlar yanar. Burada her gün bir iki tane kaza oluyor" diyerek tepki gösterdi.

Kaza sonucu bir süre kapalı kalan yolda kamyonun çekici vasıtası ile kaldırılmasının ardından yol trafiğe tekrar açıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA