ASKİ, Yumurtalık'ta Su Sıkıntısına Son Verdi

Adana’nın turistik sahil ilçesi Yumurtalık’ta yaşanan su sıkıntısı, ASKİ’nin 11 kilometre uzunluğundaki yeni hattı açmasıyla son buldu.

ASKİ, Yumurtalık'ta Su Sıkıntısına Son Verdi
Adana Büyükşehir Belediyesi, 6360 Sayılı Yeni Büyükşehir Yasası ile kendi hizmet alanına dahil olan Yumurtalık İlçesi’nin yıllardır bitmek bilmeyen problemine duyarsız kalmadı. İlçeye yapılan 11 kilometre uzunluğundaki yeni su hattı neticesinde Yumurtalık, su sorunundan kurtuldu.

‘’YUMURTALIK’IN SORUNUNA DUYARSIZ KALAMAZDIK’’

Yumurtalık İlçesi’nde uzun yıllardır süregelen probleme asla duyarsız kalamayacaklarını ve bunu çözüme kavuşturmayı öncelikli projeler arasına aldıklarını belirten ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, ‘’Adana’nın her noktası bizim için önemli. Tek gayemiz vatandaşlarımıza gereken hizmeti verebilmek. Yumurtalık, deniz turizmi açısından da çok önemli bir ilçemiz ve yaşanan sorun ne yazık ki yakışmıyordu. Artık vatandaşlarımız uzun süreli su kesintilerine maruz kalmıyorlar ve günlük yaşamlarını sorunsuz sürdürebiliyorlar. Bu konudaki çalışmalarımızı destekleyen Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye de teşekkürlerimi iletiyorum. Hep birlikte Adana’ya hak ettiği hizmeti vermek için çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

‘’ESNAFLARIMIZ SUSUZLUKTAN KEPENK KAPATACAKTI’’

Yumurtalık İlçe Belediye Başkanı Türkeş Filik, göreve geldiğinde esnafın susuzluk nedeniyle kepenk kapatma noktasına geldiğini belirterek tankerlerle vatandaşlarına evlerine su taşıdıklarını anlattı. Başkan Filik, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Yeni yasa ile Büyükşehir’e bağlanan ilçemize ASKİ şantiyesi ve abone şubeleri açıldı. Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, Yumurtalık’a yeni su hatları çekti ve Burgaz suyunu ilçeye getirdik. Bu dönemde vatandaşlarımız, esnaflarımız hiç susuz kalmadı. Çalışmalarından dolayı Başkanımız Hüseyin Sözlü ve Genel Müdür Rahmi Pekar’a çok teşekkür ederiz.’’
Kaynak: İHA