Amatör Telsizci Olabilmek İçin Ter Döktüler

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ikinci dönem amatör telsizcilik sınavı yurt genelinde belli merkezlerde yapıldı.

Amatör Telsizci Olabilmek İçin Ter Döktüler
Türkiye genelinde 12 ilde yapılan sınavda adaylar, amatör telsizci belgesi almak için ter döktü. Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Çanakkale, Gaziantep, Elazığ, Samsun, Rize, Kayseri, Kocaeli, İçel dahil 12 ilde gerçekleşen amatör telsizcilik ehliyet sınavına yüzlerce kişi katıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yılda en az iki kere düzenlenmesi gereken telsiz ehliyet sınavı tüm illerde eş zamanlı başlatılırken, 1 saat süren sınavda adaylara işletme, uluslararası telekomünikasyon kuralları ve teknik olmak üzere toplam 50 soru soruldu. Bursa’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde gerçekleşen sınava, çevre illerden de olmak üzere yaklaşık 110 kişi katıldı.

Sınavda A ve B sınıfı için oluşturulan sorulardan en az 75 puan alanlar A sınıfı, 60-74 arası puan alanlar B sınıfı, C sınıfı için oluşturulan sorulardan en az 60 puan alan adaylar ise C sınıfı amatör telsizcilik belgesi almaya hak kazanırken, sonuçlar sınav komisyonu tarafından 15 gün içinde değerlendirerek, KEGM web sayfasından ilan edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA