AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması

"Hükümetlerimiz döneminde eğitime büyük destek verdik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Hükümetlerimiz döneminde eğitime büyük destek verdik" dedi.

Bozdağ, Yozgat'ın Saraykent ilçesine yapılan 26 derslikli İmam Hatip Lisesi açılışında yaptığı konuşmada, bütçede en büyük payı eğitime ayırdıklarını söyledi.

Eğitimin fiziki altyapısının geliştirilmesinde tarihi adımlar attıklarını ifade eden Bozdağ, "Teknoloji ile okullarımızı buluşturduk. Bir yandan bilişim sınıfları kurarken, öte yandan kitapları masaların üzerine koyan, öte yandan da akıllı tahtalarla internetle okulları buluşturan önemli adımlar attık. Bizden önce eğitimin yapıldığı mekanların kötü olması, sınıfların 100 kişilik, 80 kişilik, yerine ve bölgesine gire değişen kalabalıklarda olması eğitimin içeriğini olumsuz olarak etkiliyordu" diye konuştu.

Türkiye’de okulların fiziki yapısını değiştirme konusunda da önemli adımlar attıklarını belirten Bozdağ, "Çünkü biliyoruz ki, iyi mekanlarda iyi eğitimi verebiliriz. Saraykent ilçemize de bir okul yapıldı. Bu okulun yapımında emeği geçen tüm hayırseverlere, Saraykentli vatandaşlarımıza, milli eğitimimize herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bozdağ okul açılışından sonra, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Saraykent ilçesine yapılacak olan 84 dairelik TOKİ konutları temel atma törenine katıldı.
Kaynak: AA