Sonbahar-Kış Rüzgarı Adana Optimum'da Esti

Sonbahar/Kış modasının serin ve şık rüzgarı, yaz sıcaklığının halen sürdüğü Adana’da esti. “Outlet” konseptinden çıkan, yenilenen yüzüyle alışveriş ve modanın, Adana’daki en cazibeli adresi olan Optimum’daki “Moda Günleri’nda düzenlenen defile ve stil söyleşileri, yeni sezon modasının yeniliklerini öğrenmek isteyen gözleri Adana’ya çevirdi.

Sonbahar-Kış Rüzgarı Adana Optimum'da Esti
Bünyesine dahil ettiği seçkin markalarla daha da renklenen Adana Optimum’daki “Moda Günleri”nda, Türkiye’nin ünlü mankenleri, dev markların yeni sezon kreasyonlarını başarıyla tanıtırken, Türkiye’nin ünlü stil yaratıcı ve moda tasarımcıları, Adanalılarla moda üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

NEFES KESEN DEFİLE

Rönesans Model Ajans’ın katkılarıyla gerçekleştirilen, stylingi İpek Örük, koreografisi Akif Örük’e ait olan defile ise 2015-2016 Sonbahar/Kış modasının tüm renk ve esintilerini Optimum’a taşıdı. AVM’de yer alan birbirinden seçkin markaların 2015-2016 Sonbahar Kış kreasyonlarından örneklerin sunulduğu defilenin sunuculuğunu Özlem Yıldız yaptı. Özlem Yıldız, ADL markasını taşıyan kıyafeti ve Zen Pırlanta mücevherleri ile adeta büyüledi. Ünlü mankenler Özge Ulusoy, Chloe Loughnan Ortaç ve Simge Tertemiz’in baş modeller arasında yerini aldığı 2015/2016 Sonbahar-Kış sezonu defilesi, iki seans halinde gerçekleşti. Adanalı moda severlerbüyük ilgi gösterdikleri defileyi adeta nefeslerini tutarak izledi. Defileye renk katan Giselle Tavilson triosu ise müthiş keman şovu ile kulakların pasını sildi.

PAMUK ÇİÇEĞİ MODAYA İLHAM KAYNAĞI OLDU

Optimum Moda Günleri kapsamında gerçekleşen 2015-2016 Sonbahar-Kış defilesinde, Adana’nın en önemli değerlerinden biri olan pamuğun beyaz öyküsünü yansıtan elbise moda dünyasına ilham kaynağı oldu. Moda tasarımcısı Yusuf Alp’in, yöre halkı için “beyaz bir masal” olan pamuğun, tohumdan tekstile uzanan efsanevi yolculuğundan esinlenerek hazırladığı elbise defilenin final sahnesinde Simge Tertemiz’in sunumuyla izleyenleri büyüledi.

EDİS İLK AVM KONSERİNDE HAYRANLARINI COŞTURDU

Adana’da hüküm süren yaz sıcaklarına keyifli bir serinlik molası verdiren “Moda Günleri”ndeki defile ve söyleşilere, konserler de eşlik edince Adana Optimum’da tam bir şenlik havası yaşandı. Türk pop müziğinin genç yeteneği Edis “Benim ol” ve “Olmamış mı” adlı hit parçalarını hayranları için söyledi.

İlk AVM konserini Adana Optimum’da veren Edis, hayranlarından tam not aldı.

AKKAYA VE ULUSOY’DAN MODA TÜYOLARI

Optimum’daki moda rüzgarı, ünlü modacıların AVM ziyaretçileri için yeni sezon özel tüyoları ve söyleşileriyle başladı.

Türkiye’de “moda” denilince akla gelen ilk isimler arasında yer alan Moda Tasarımcısı Hakan Akkaya ile ünlü manken Özge Ulusoy, “Adana Optimum Moda Günleri”nin konuğu oldu.

Modaya dair her şeyin konuşulduğu söyleşide, ziyaretçilere “Moda ve Stil” konusunda tüyolar, öneriler veren iki ünlü ismin sıcak sohbeti büyük ilgi ve beğeniyle izlendi. Kendi stilini yaratmak isteyenler ise konunun uzmanlarına görüşlerini sorma fırsatı buldular.

ERKEKLER ÇOK FAZLA RENKLİ

Esprili konuşmalarıyla izleyicilerin adeta gönlünü fetheden moda dünyasının önde gelen isimlerinden Hakan Akkaya, son dönemlerde erkeklerde rengarenk giyinme gibi bir takıntı başladığını dile getirdi. Akkaya, renkli giyinmeye karşı olmadığını ancak, bu tür giysilerin mutlaka dengelenmesi gerektiğini ifade etti.

Göbeği gizlemenin yolunun bol giyinmek olmadığına dikkat çeken Akkaya, bele oturan kesimlerin daha fit gösterdiğine vurgu yaptı. Pantolon paça boylarının da bileğin altında olması gerektiğini hatırlattı.

Akkaya, "Kilolu kadınların da en büyük yanlışı bol giyinmek. Bol kıyafetler, olduğunuzdan daha geniş gösterir. Çok dar kıyafetler de hatlarınızı belli eder. Bunun ortasını bulmanız lazım. Geniş basenli kadınlar desenli etek giymekten kaçınmalı, düz renkleri tercih etmelidir" dedi.

HERKES İÇİN TASARLIYORUM

Türkiye’nin en iyi giyinen kadınlarından Özge Ulusoy ise, kendi kreasyonuyla ilgili bilgiler verdi. Tescilli güzel tasarımlarına her kesimden kadınların ulaşabilmesini istediğini vurguladı. Ulusoy, "Çok uçuk fiyatlarda tasarımlar yapmıyorum çünkü emeğimi her kadının üzerinde görmek istiyorum" diye konuştu.

Kadınlar kadar erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ünlü ikilinin sohbetleri ve esprileri de söyleşiye ayrı bir renk kattı. Konuşmaları sık sık alkışlarla kesilerek, sevgi gösterilerinde bulunulan ikili, etkinliğin sonunda sevenleriyle selfie çektiler.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. tarafından 2011 yılında hizmete açıldığı günden bugüne, bölgenin buluşma noktası olan Adana Optimum’un moda, stil, lezzet, eğlence, coşku ve heyecanın her renginin bir arada bulunduğu yenilenen yüzüyle şehrin enerjisini artırmaya devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA