'Blok' 'Hayır' 'Terör' siyaseti milletten gereken cevabı alır

Partisinin seçim beyannamesini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'da yapılan seçimler sonrası koalisyona yanaşmayan CHP, MHP ve HDP'yi sert sözlerle eleştirdi.

'Blok' 'Hayır' 'Terör' siyaseti milletten gereken cevabı alır
'Blok' 'Hayır' 'Terör' siyaseti milletten gereken cevabı alır
Koalisyon görüşmelerini samimiyetle sürdürdüklerini belirten Davutoğlu, ' CHP 'blok' MHP 'hayır' HDP 'terör' siyasetini benimsedi. Biz ise birlik siyaseti yaptık. Blok siyaseti de hayır siyaseti de terör siyaseti de milletten gereken cevabı alır' dedi.

Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalar şöyle:

7 Haziran seçimlerinden milletimizin verdiği temel mesaj, partilerin uzlaşma yoluna girmesidir. Biz AK Parti olarak bunu sorumluluk bilinciyle kabul ettik. Bütün parti teşkilatlarına herkese hitap edeceksiniz, kesinlikle nefret söyleminden uzak duracaksınız.Maalesef aynı demokratik yaklaşımı muhataplarımızdan bulduğumuzu söylemek çok güç. Bütün ısrarlı gayretlerimize rağmen, muhataplarımız karşı tepkiye geçti. CHP blok siyasetini seçti. MHP hayır siyasetini takip etti. Her şeye hayır dedi. Hükümet kuralım, hayır, erken seçim hükümeti kuralım, hayır. Blok siyaseti ve hayır siyaseti milletten hak ettiği cevabı alır. HDP ise terör siyasetine kalkıştı. Biz bu siyasetlere karşı birlik siyaseti takip ettik. Blok siyasetine karşı toplumsal uzlaşma dedik, hayır siyasetine karşı milletin gereklerini düşündük.

Türkiye'de AK Partisiz siyaset olmaz, AK Parti olmadan Türkiye'nin siyasetine şekil ve düzen verilemez. Bütün siyasi partilerin kapısını çaldık, ayrım gözetmeden konuştuk. Her şeyi paylaştık, bizim için mesele bir ülke meselesiydi. İyi niyetle bir hükümet formülü bulmaya çalıştık. Ne olursa olsun ben yokum diyenler oldu, el sıkışmadan hayır diyenler oldu. İpe un serdiler, anayasal ve uzlaşmacı siyasete katılmama tavrına girdiler.

Bizim ağzımızdan gerilim üreten tek bir söylem çıkmadı. Kimseyle gerilim yaşanmasına izin vermedik. Özellikle CHP ve MHP ile yapılan görüşmelerde tüm yolları denedik.Görüşmelerin sonuçsuz kalması AK Parti'nin yetersizliğiyle ilgili değildir. Anayasanın ön gördüğü ve sorumluluk verdiği bu hükümete katılma konusunda CHP ve MHP çekindiler ve geride kaldılar.