Wushuda Türkiye-İtalya İş Birliği

Türkiye Wushu Federasyonu ile İtalya Wushu Federasyonu arasında iş birliği protokolü yapıldı

İSTANBUL - Türkiye Wushu Federasyonu ile İtalya Wushu Federasyonu arasında iş birliği protokolü yapıldı.

Florya'da bir restoranda düzenlenen yemekte İtalya Wushu ve Kung Fu Federasyonu Genel Sekreteri Sebastiano Ettore Spoto ile bir araya gelen Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, yaptıkları iş birliği protokolü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Akyüz, İtalya Wushu ve Kung Fu Federasyonu ile olan iş birliği çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini belirterek, "İki ülke arasındaki ön anlaşma bugün yürürlüğe girmiş oldu. Wushunun her iki ülkede, Avrupa ve dünyada gelişmesi ve yayılması konusunda önemli görüşmelerimiz ve iş birliği anlaşmalarımız var. Türkiye ve İtalya, Avrupa'nın iki önemli ve güçlü ülkesi. Bu iki ülke wushuda da çok önemli güce sahip. Wushu, dünyada hızlı gelişen ve yayılan bir spor. İki ülke bu konuda çok bilinçli. Çalışmalarımızın sonucunda wushu gerekli konumuna gelecektir" diye konuştu.

Sebastiano Ettore Spoto ise Türkiye'nin wushuda önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye Wushu Federasyonu tarafından yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini anlatan Spoto, "Türkiye Wushu Federasyonu ile yapmış olduğumuz bu anlaşma, teknik anlamda bizim ülkemizi daha çok güçlendirecektir ve bu sporun ülkemizde yerini daha güzel hale getirecektir. Bu anlaşma iki ülke için çok önemlidir. Görüşmelerde gelecek yıl yapacağımız faaliyetleri konuştuk ve yapılandırdık. Misafirperverliklerinden dolayı Abdurrahman Akyüz ve federasyon yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Planladığımız tüm programların en kısa sürede icraata döneceğini umuyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA