Muş'ta Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Coşkun'a Veda Yemeği Verildi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muğla Üniversitesi’ne atanan Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun için veda yemeği düzenledi.

Muş'ta Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Coşkun'a Veda Yemeği Verildi
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Muş Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun’un Muğla Üniversitesi’ne tayini çıkmasından dolayı veda yemeği düzenlendi.

Atatürk Çocuk Parkı’nda düzenlenen yemeğe Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun, Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve çalışma grubu temsilcileri katıldı.

Yemek ikramının ardından bir konuşma yapan Başkan Asya, “Yerel yönetimin katılımcılığını esas alan ve toplumun bütün katmanlarına ulaşmak için oluşturulan Kent Konseyine kurucu başkanlık eden Prof. Dr. Bayram Coşkun’a emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Tecrübeleri ve birikimleri ile bize öncülük eden hocamız sayesinde konseyimizin işleyişini hızlı bir şekilde ilerletmenin mutluluğu içindeyiz” dedi.

Kent Konseyi’nin önemli bir mekanizma olduğunu belirten Asya, “Göreve geldikten sonra Kent Konseyi’nin kurmak için ciddi gayret sarf ettik. Çünkü sivil anlayışla belediyelere yön veren bu konsey sayesinde faydalı hizmetler sunacağımıza inanıyorduk. Daha önce de bu görevi yürüten Bayram hocamız sayesinde bu konseyin kurumsallaşmasını sağladık. Bu anlamda kendisine teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dilerim. Tabi bu tür oluşumlar, kurumsallaştıktan sonra kişilere endeksli değildir. Bundan sonra yapılacak olan kongrede seçilecek olan yeni bir başkan ile işleyişini sürdürmeye devam edecek. Ancak hocamızın tecrübelerinden faydalanmak için kendisini zaman zaman davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi’nin çalışmalarına değinen Asya, “Konseyimiz kurulduktan sonra çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü. Barış ve huzur ortamı gibi faydalı çalışmaların yanı sıra birçok konuda eksikliklerin giderilmesi için faaliyetlerini sürdürüyor. Konseyimiz tarafından planlanan ancak seçimlerin yoğunluğundan dolayı gerçekleştirilmeyen Kurtik şenliklerini de, Allah’ın izniyle önümüzdeki yıl yapacağız. Bu anlamda bu konseyin işleyişinde emeği geçen hocamıza ve siz değerli çalışma grubu temsilcilerine teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Başkan Asya, konuşmasının ardından Prof. Dr. Bayram Coşkun’a başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti. Daha sonra konuşan Prof. Dr. Coşkun, yaklaşık bir yıldır Kent Konseyinin faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, öncelikli hedeflerinin konseyin kurumsallaşmasına yönelik olduğunu ve bunun için de çok ciddi adımların atıldığını söyledi.

Kent Konseyi’nin gönüllü bir çaba olduğunu kaydeden Coşkun, buna rağmen konseyde görevli herkesin özverili bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Muş Kent Konseyi kendini sürdürme kapasitesini elde etti. Görevi devredeceğimiz arkadaşlarımızın daha güzel işler yapacağını düşünüyorum. Çünkü atılan temel üzerinde devam etmek daha kolaydır. Kent Konseyi, sadece belediye faaliyetleri alanında işleyen bir teşekkül değil, aynı zamanda diğer kamu kurumların da alanına giren konularda faaliyet yürütmektedir. Dolayısıyla her kurumun bu oluşuma destek vermesi gerekir diye düşünüyorum. Bu çok aktörlü yapının ve kolektif dayanışma fikrinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu organizasyonun oluşmasında ve bir yıldır beraber çalıştığımız arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi ve Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç ise yaptığı konuşmada, “Bayram hoca gibi tecrübeli ve birikimli biri ile kent konseyinde çalışma fırsatı yakaladığımız için kendimizi şanslı görüyoruz. Hocamızdan çok şey öğrendiğimizi düşünüyorum. Kişiliği, kimliği ve uyumlu çalışması ile bizleri fazlası ile mutlu etti. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür eder, yeni hayatında başarılar dilerim” dedi.

Koç, konuşmasının ardından kent konseyi yürütme kurulu ve çalışma grubu temsilcileri adına Prof. Dr. Bayram Coşkun’a fincan takımı hediye etti. Veda yemeği, katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA