Pütürge'nin Yolları Yapılıyor

Arazi yapısı dağlık ve yüksek, mahalleleri ise dağınık olan Pütürge’de yol hizmetlerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Pütürge’nin önemli grup yollarının büyük kısmında genişletme ve asfaltlama çalışmalarını tamamladı. 40 kilometre uzunluğunda olan Erdemler, Uzunkoru, Köprükaya grup yolunun 23 kilometresini 11 metre genişliğine çıkaran Büyükşehir Belediyesi, yolda asfaltlama çalışmalarında sona yaklaştı. 8 kilometre uzunluğundaki Ersele Mahalle yolunu 4 metre genişlikten 11 metre genişliğine çıkaran Büyükşehir Belediyesi mahalle yolunda asfaltlama çalışmalarını tamamladı. 13 kilometre uzunluğundaki Gözlüce Mahalle yolu da yine 4 metreden 9 genişliğine çıkarıldı. Yolun 3 kilometrelik bölümünde asfaltlama çalışmalarını tamamlayan ekipler geriye kalan 10 kilometrelik bölümde altyapı çalışmalarına devam ediyor. 6 kilometre uzunluğundaki Koçköy Mahalle yolunu 3 metre genişlikten 8 metreye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, yolda altyapı çalışmalarını tamamlayarak asfalta hazır hale getirdi.

Pütürge'nin Yolları Yapılıyor
“HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yapılan yol hizmetlerini yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Geziye AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Pütürge’nin hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü belirten Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, “Pütürge’yi çıkmaz sokak durumundan kurtaracak önemli yol projeleri yapıldı. Pütürge’nin gelişiminde yapılan bu yollar önemli rol oynayacak. Pütürgeliler bunu biliyor. Ne söylesek azdır. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“PÜTÜRGELİLERİN HAYATI KOLAYLAŞACAK”

Pütürge’de 3 aydır canla başla çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Pütürge’de farklı birçok noktada çalışmalar yaptıklarını, yapılan yol hizmetlerinin Pütürgelilerin hayatını kolaylaştıracağını söyledi.

Gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Çakır, “Pütürge’de arkadaşlarımız zor arazi şartlarında özverili bir şekilde çalışıyorlar. Ortaya çıkan sonucu gezerek gördük. Pütürge’nin birçok noktasında çalışıyoruz. Bu arazi şartlarında insanlarımıza güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Uzun yıllar yapılamayacak hizmetleri biz 1 yıla sığdırdık. Gelecek yılda Pütürge’nin eksiklerini gidermeye devam edeceğiz. Bu çalışmalar Pütürge’nin sağlıklı büyümesine de katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı kutlayan AK Parti Malatya Milletvekili Özur Çalık, “Pütürgeli olan herkes bilir ki Pütürge’nin en büyük problemi ulaşım ve yoldu. Artık bu tarih oldu. Özellikle dere köylerine inmek zulüm geliyordu burada, artık buda yok. Büyükşehir Belediyemiz bu zor arazi şartlarında muazzam güzel işler çıkarmış” diye konuştu.

Kaynak: İHA