Aydın Çeştepe Cemevi'nde Aşure Etkinliği

Muharrem Ayı etkinlikleri çerçevesinde Aydın Merkez Çeştepe’de bulunan Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı Aydın Şubesi’nde aşure günü düzenlendi. Etkinliğe Alevilerin yanı sıra CHP ve MHP’nin Aydın’daki yöneticileri ve bazı milletvekili adayları katıldı.

Aydın Çeştepe Cemevi'nde Aşure Etkinliği
Muharrem Ayı etkinlikleri çerçevesinde Aydın Merkez Çeştepe’de bulunan Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı Aydın Şubesi’nde yaklaşık 600 kişiye aşure ikramı yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan etkinliğe birçok sivil toplum örgüt temsilcilerinin yanı sıra, Aydın Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, Belediye Başkan Vekili Halis Günday, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ve CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve davetliler katıldı.

Muharrem Ayı ve Aşure Gününün kendileri için önem arzettiğini belirten Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı Aydın Şube Başkanı Dr. Rıza Akdeniz, etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti. Akdeniz, “Farklı yiyeceklerin bir araya gelip birleşmesi ile oluşan Aşure, aslında bizim de birlikteliğimizin simgesi gibidir. Bu etkinliğin ülkemizde birliğin sağlanmasına vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

Kaynak: İHA