Akçadağ'da Aşure Programı Düzenlendi

Akçadağ Muhtarlar Derneği tarafından ilçe merkezinde aşure programı gerçekleştirildi.

Akçadağ'da Aşure Programı Düzenlendi
Akçadağ Belediye Çay Bahçesi’nde yapılan aşure dağıtımında, birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Yoğun katılımın olduğu programın açış konuşmasını yapan Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, "Muhtarlar Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz aşure programını bu yılda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Akçadağ’ın lezzetini tadını tüm dünyaya duyurma adına bugün siyasilerimizle, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Memleketimize, milletimize aşure tadında bir gelecek diliyorum" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Muharrem ayı kardeşliğin birliğin baki kalması için bize çok önemli bir hatırlatma ayıdır. Bu güzel ayda yüce Rabbim Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin’in mağdurun ve mazlumların yanında zalimin karşısında dimdik durmayı bizlere nasip eylesin. Ben biliyorum ki, Akçadağlı hemşehrilerim her zaman olduğu gibi mağdurun ve mazlumun yanında zalimin karşısında yer alacaktır" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, “Ülkemiz farklı tatların bir arada bulunduğu ve bu tatlardan yeni bir tadın oluştuğu bir coğrafyada bulunuyor. Biz kardeşliğimizle, birliğimizle önümüzdeki dönem 78 milyonunun her bir ferdini kucaklayacak istikrar içerisinde huzur içerisinde bir dönem arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Muharrem ayının çok önemli bir ay olduğuna vurgu yapan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, “Bu ayda bizler hem bir acıyı hem de bir tatlıyı bir arada yaşıyoruz. Tatlımız güzel bir tatlı aşure. Acımız ise Kerbela’dır. Kerbala’dan dersler çıkarmamız gerektiğine inanıyorum. Hz. Hüseyin Kerbela’da zulme karşı, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı yürümüştür. Dolayısıyla bizlere düşen her zaman adaletten yana olmamızdır" ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu ise, “Bugün buradaki birlik ve beraberlik ortamının ülkemize yansımasını, ülkemiz üzerindeki kara bulutların dağılıp güzel günlere ilerlemeyi temenni ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından aşure dağıtımı yapıldı. Programa, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Malatya Milletvekili Adayı Serdar Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu, Akçadağ İlçe Müftüsü Durmuş Evleksiz, siyasi partilerin ilçe başkanları, Akçadağ Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA