Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Gümüşhane'de

Eroğlu, Gençlik Park Projesi ile Harşit Çayı Dere Islahı ve Kanalizasyon Hattı Projesi inşaatını gezdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik Park Projesi ile Harşit Çayı Dere Islahı ve Kanalizasyon Hattı Projesi inşaatında incelemede bulundu.

Eroğlu, Gümüşhane Belediyesi tarafından eski Atatürk Stadı alanında, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksine ek olarak hazırlanan Gençlik Park Projesi inşaatını gezdi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen'den projeye ilişkin bilgi alan Bakan Eroğlu, daha sonra DSİ'nin yürüttüğü Harşit Çayı Dere Islahı Projesi'ne ek olarak belediye tarafından uygulanan Harşit Çayı Kanalizasyon Hattı Projesi'nin Karşıyaka Mahallesi'ndeki çalışmalarını da inceledi.

Veysel Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, çalışma sayesinde Harşit Çayı etrafında muhteşem yeni alanlar oluşacağını belirterek, "Bu çay Gümüşhane için bir gerdanlık şeklinde olacak. Burası için ne masraf gerekiyorsa yapıyoruz. Milletvekillerimizin, belediye başkanımızın sıkı takibi sonucu projeyi devam ettiriyoruz" dedi.

Projenin hayata geçmesi için bazı prensipleri bozduklarına işaret eden Eroğlu, "Burada yapılacak olan kanalizasyon projesi bize ait değil, ancak biz dedik ki 'kanalizasyon borularını da yan tarafa koyalım.' Bu da aslında bize ait olmamasına rağmen bunu da yapmanın faydalı olacağını düşündük ve yapımına devam ediyoruz. Muhteşem bir çalışma. Bu çalışma benim zaman zaman örnek olarak gösterdiğim bir proje" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, proje üzerinden bilgi vererek, şöyle devam etti:

"Burada bir kılavuz kanalı var. Yaz aylarında, sonbaharda su buradan akacak. Saniyede 500 metreküpe yakın debisi var. İki tarafta kanalizasyon boruları var, kolektörler var. Aşağı yukarı bu projenin maliyeti 50 milyon lira. Gümüşhane nüfus olarak küçük bir il ama hiç bir şehre bu kadar büyük yatırım yapmadık. Gümüşhane'nin bizim nezdimizde ayrı bir yeri var. Dolayısıyla bunları çok özel bir şekilde hazırladık. Dereler şehrin gerdanlığı olacak. Bu yüzden saçma sapan bir proje yapmadık. Çok modern şekilde perforje korkuluk yapıyoruz, son derece estetik olacak. Buraya her gelen, Harşit Çayı etrafında yürümekten büyük bir haz duyacak, koku olmayacak. Buranın peyzajını belediye yapacak, biz de destek vereceğiz."

Gençlik Park Proje inşaatında da incelemede bulunduğunu anımsatan Eroğlu, "Burada yapacak olduğumuz teleferikle Karşıyaka Tabiat Parkı'na ulaşım sağlanacak. Bununla ilgili hazırlıklar yapılıyor. Gümüşhane için çok büyük düşünüyoruz. Gümüşhane gelecekte tabiat turizmi için gelenlerin mutlak uğrak yeri olacak, buna yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Çimen'in çalışkan olduğunu vurgulayarak, "Çalışmaları için teşekkür ediyoruz, çünkü bu işler takip edilmezse olmaz. Daha önce de bir belediye vardı bizde, geliyorduk ama belediye başkanımız 'bu dereyi ıslah edelim' diye sürekli bizi sıkıştırdı, heyecanla takip etti. İnşallah proje önümüzdeki yıl tamamlanacak, para sıkıntısı yok" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu'na ziyaretleri sırasında Vali Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, AK Parti milletvekili adayı Cihan Pektaş ve diğer yetkililer eşlik etti.

- Doğaya 300 keklik salındı

Kelkit ilçesine hareket eden Eroğlu, Pekün Dağı mevkisinde doğaya keklik salınması programına da katıldı.

Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, kene ile mücadelenin çok önemli olduğunu belirterek, "Biz bunu kekliklerle yapmaya başladık. Sağ olsun hemşehriniz, Milli Parklar Genel Müdürümüz Türkiye'de pek çok yere keklik ve beç tavuğu üretim merkezi kurdu. Aşağı yukarı her yıl 100 bin kekliği Türkiye'de çeşitli yerlere salıyoruz" dedi.

Kelkit'te doğal keklik üretim çiftliği kuracaklarını dile getiren Bakan Eroğlu, "Yılda 10, 12 bin keklik üreyecek ve bunu araziye salacağız. Güzel ve doğal bir mücadele. Bu bakımdan hayırlı olmasını dinliyorum. Ayrıca sadece kene değil, süneyle mücadele için de keklik önemli" ifadesini kullandı.

Eroğlu ve beraberindekiler, konuşmanın ardından 300 kekliği doğaya saldı.
Kaynak: AA