Müşterilerin Haberi Olmadan 250 Adet Cihazı Zimmetine Geçirdi

İzmir’in Kınık ilçesinde bir kişi, 2013 yılından bu tarafa vatandaşları istek ve rızaları dışında internet aboneliği yaparak, müşteriler üzerinden tam 250 adet cihazı zimmetine geçirdi. Dolandırıcılık olayı ise vatandaşların polise başvurması ve gelen yüksek faturalarla ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Kınık ilçesinde yaşayan ve Türk Telekom Şefliğinde teknisyen şefi olarak görev yapan A.U. isimli bir kişi, kentteki 27 vatandaşı bilgi ve rızaları dışında internet abonesi yaptı. Durumu fark eden vatandaşlar ise, A.U. isimli şahıs ulaşarak aboneliklerini iptal ettirmek istediklerini bildirdi. 27 vatandaşla tek tek ilgilenen ve şikayetçi olmalarına engel olan A.U., aboneliklerinin iptal edildiğini ifade ederek, herhangi bir fatura ödenmeyeceğini de bildirdi.

2013 YILINDAN BU TARAFA VATANDAŞLARIN ÜZERİNDEN CİHAZLAR ALMIŞ

Yaşanan olay sonrasında, vatandaşlara yüksek miktarda fatura gelmeye devam etti. Polisin olaya dahil olması ve Türk Telekom A.Ş Hukuk İşleri Müdürlüğü’nce yapılan soruşturma sonucunda ise şahsın vatandaşları dolandırdığı ortaya çıktı. Yapılan soruşturma ve hazırlanan raporlarda, Türk Telekom Şefliğinde teknisyen şefi olarak görev yapan A.U.’nun, 2013 yılından bu tarafa vatandaşların bilgileri dışında 250 adet dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazlar aldığı ve bu cihazları ise zimmetine geçirdiğini belirlendi. Zimmete geçirilen cihazların ise piyasa değerinin 308 bin 651 TL olduğu bildirildi.

Polisler tarafından gözaltına alınan A.U. ise ilk ifadesinde, sistem üzerinde kendisinin işlemleri sehven yaptığını öne sürdü. İfadesi alınan A.U., Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA