MATSO, YÖREX'te Manavgat'ın Yöresel Ürünlerini Tanıtacak

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Antalya EXPO Center'da düzenlenecek YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda açacağı stantta Manavgat'ın yöresel ürünlerini tanıtacak.

MATSO, YÖREX'te Manavgat'ın Yöresel Ürünlerini Tanıtacak
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bu yıl 7-11 Ekim'de EXPO Center'da düzenlenecek 6. Yöresel Ürünler Fuarı'na Manavgat da yöresel ürünlerle katılacak.

Fuar için MATSO yönetimi hazırlık çalışmalarını tamamladı. Manavgat ürünlerinin yer aldığı MATSO standında Manavgat'ta yetişen 8 ürün tanıtılacak.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, fuarın yöresel ürünlere coğrafi işaret almak ve markalaşma açısından önemli olduğunu bildirdi.

Fuarın hem yöresel ürünlerin markalaşması hem de Manavgat'ın yerli turiste tanıtılması için büyük fırsat olduğunu belirten Boztaş, Manavgat ürünlerinin böyle bir fuarda tanıtılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Fuarın geçen yıl 81 ilden 325 katılımcıyı ağırladığını hatırlatan Başkan Boztaş, bu yıl katılımın daha da yüksek olmasının beklendiğini ifade etti.

Geçen yıl coğrafi işaret için müracaat edilen Manavgat altın susamının da fuarda yer alacağını kaydeden Boztaş, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl olduğu gibi görsel olarak çok güzel hazırladığımız standımızda Manavgat susamı, Manavgat tahini, Manavgat portakalı, Manavgat zeytin yağı, Manavgat narı, Manavgat Belenobası karpuzu, Manavgat defnesi, Manavgat keçiboynuzu ürünlerimizi tanıtacağız. Ürünlerimize coğrafi işaret almak için bu tür fuarların önemli olduğunu düşünüyoruz. Fuara tüm Manavgat halkımızı davet ediyoruz."

Kaynak: AA