Büyükşehir, Japonya'da Tokyo TV'ye Haber Oldu

Japonya’da turizm fuarına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Japonya televizyonuna haber oldu.

Büyükşehir, Japonya'da Tokyo TV'ye Haber Oldu
En son Japonya’da düzenlenen ve 150 ülkeden yaklaşık 200 bin ziyaretçinin katıldığı “JATA Turizm Expo Japonya” fuarında Gaziantep’i temsil eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu arada ülkenin önde gelen medya kuruluşu Tokyo TV’de Gaziantep’in tarihi ve turizm alanlarını tanıttı. Tokyo Televizyonu Haber Editörü Shinya Tawada’ya konuk olan Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Gaziantep’in tuirzm ve tarihi mekanlarının yanı sıra gastronomi kültürünü de anlatıldı. Tolay, Gaziantep’in tarihi ipekyolu üzerinde kurulmuş ve birçok eski medeniyetlere ev sahipliği yapan önemli bir kent olduğunu söyledi.

Şehir’de başta Roma İmparatorluğu dönemi olmak üzere birçok tarihi mekanların bulunduğunu, bunlardan birisinin ise Zeugma Antik Kenti’nin olduğunu kaydetti.

Tolay, “Dünyanın en büyük mozaik müzesi Gaziantep’te bulunuyor. Avrupa’nın en büyük ve dünyanın 4’cü büyük hayvanat bahçesi yine bizim şehrimizde. Gastronomi anlamında UNESCO tarafından tescillenen 8 şehir var, biz dokuzuncu olmak için müracaatımızı yaptık ve haber bekliyoruz. Yemek kültürü çok yönlü olan bir kentiz. Patenti alınan Antep baklavamız var. Aynı zamanda Antepfıstığı da dünya çapında bir üne sahip. 16 tane müzemiz var. Başta Japonyalı kardeşlerimiz ve dostlarımız olmak üzere herkesi Gaziantep’e davet ediyoruz. Gelip kentimizin tarihi ve turizm bölgelerini yerinde görüp kararlarını buna göre vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Tolay, başta Japonyalı vatandaşlar olmak üzere tüm dünya ülkelerinden insanlara Gaziantep’i görmeye davet etti. Tolay, televizyon ekibine Gaziantep’i anlatan tanıtım CD’si, kutnu kumaşı, baklava ve Antep fıstığından oluşan bir paket hediye etti.
Kaynak: İHA