Van'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Van’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Van'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen tören, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, BDP’li Belediye Başkan Vekili Burhan Özevli’nin vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın vazgeçilmez aktörü olduğuna dikkat çekerek, “Sınırlarımızın hemen yanı başında ve yakın ve kardeş coğrafyalarda yaşananları göz önüne aldığımızda, devletimizi ve cumhuriyetimizin ne kadar büyük bir kazanım olduğunu açık bir şekilde görmekteyiz. Bugün Ortadoğu, en sıkıntılı günlerini yaşamaktadır. Bu sıkıntıları aşabilmek için hem ekonomik, hem siyasi, hem sosyal, hem de askeri açıdan güçlü olmak gerekmektedir. Bu vasıfları taşıyan ve bölgede nadir bulunan ülkelerden birisidir Türkiye Cumhuriyeti. Bu kadar karışıklık içerisinde bize düşen, millet olarak bin yıldır birlikte vatan yaptığımız bu topraklarda, ortak ülkü ve hedeflerimiz doğrultusunda modern, çağdaş bir demokrasi olma yolunda hızla ilerleyen cumhuriyetimizi, her türlü küçük kişisel hesapları bir yana bırakarak, küçük farklılıkların değil büyük ideallerin peşinden giderek bunu büyütmektir. Büyük güçlerin oyunlarını ancak bu şekilde bozabiliriz. Bu düşüncelerle devletimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda can veren mübarek şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı arz ediyor, yüce Allah’tan ülkemize dirlik, düzenlik vermesini, kardeşliğimizi bozmak isteyen kötü düşüncelilere fırsat vermemesini niyaz ediyor, Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.

Daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam eden törende, halkoyunları ve tekvando gösterileri sunuldu. Şiirlerin okunduğu program, resmi geçit töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA