Robotik Cerrahi İle 86 Yaşında İkinci Yaşam

Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kalp damar hastası olduğunu öğrenen 86 yaşındaki işçi emeklisi, robotik kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde eşi, 3 çocuğu ve 6 torunu ile ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı bir yaşam süren Mehmet Aydın Kayaalp'in yaşamı, karın ağrısı şikayetiyle değişti.

Ailesi tarafından İzmir'e getirilen 86 yaşındaki Kayaalp'in, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tetkiklerinde karın damarında genişleme olduğu tespit edildi.

Ameliyat için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Kliniğine başvuran Mehmet Aydın Kayaalp'in anjiyosunda kalbinin sol inen damarının tamamen tıkalı olduğu belirlendi. Kayaalp'e Doç. Dr. Ayşe Gül Kunt ve Dr. Kemal Karaarslan başkanlığındaki ekip tarafından robotik kalp cerrahisi yöntemiyle by-pass ameliyatı yapıldı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen yöntemle Kayaalp, ölüm riskini atlatarak yeniden sağlığına kavuştu.

- Doktorlara teşekkür

Yaşamaktan umudunu hiç kesmediğini söyleyen Kayaalp, 100 yaşına kadar yaşamak istediğini söyledi.

Ameliyattan 1 gün sonra servise çıkarılan ve kısa süre içinde taburcu edilen Kayaalp, "Ağrılarım geçti, kendimi gayet iyi hissediyorum. Doktorlarım çok başarılıydı hepsine çok teşekkür ederim" dedi.

- "Robotik cerrahi her açıdan avantajlı"

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ayşe Gül Kunt ise robotik cerrahinin her açıdan avantajlı olduğunu ağrı ve kanamanın daha az ve hastanın hastanede kalış süresinin daha kısa olduğunu ifade etti.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut ise robotik cerrahide bir ilki daha gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise Türkiye'de ve dünyada sağlık alanında her gün yeni bir devrim yaşandığını, sağlıktaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Robotik cerrahi ile yapılan bu ameliyatlar sayesinde hastalarımız daha az ağrı çekiyor ve daha kısa sürede sağlığına kavuşuyor. Tepecik Hastanemiz bu alanda oldukça başarılı bir ekibe sahip. Kendilerine teşekkür ediyor, hastamıza geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA