Mezitli, Jacaranda Koruluklarıyla Mora Bürünecek

İçel’in merkez Mezitli Belediyesi ile Mezitli Soroptimist Kulübü işbirliğiyle ilçede yeni bir koruluk daha oluşturuldu. Koruluğa, ağırlıklı olarak mor renkli çiçekleriyle göz kamaştırıcı bir ağaç olan ‘Jacaranda’ fidanları dikildi.

Mezitli, Jacaranda Koruluklarıyla Mora Bürünecek
Mezitli Belediyesi, yeşil alan olarak belirlenen yerleri değerlendirmek amacıyla isteyen kurum, sivil toplum örgütü ve kişilere özel koruluk oluşturmaları çalışmasına devam ediyor. Bu kapsamda, Mezitli Soroptimist Kulübü üyeleri de Merkez Mahallesi 52040 Sokak’ta bulunan alana ‘Jacaranda’ fidanları dikerek yeni bir koruluk oluşturdu. Etkinliğe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Türkiye’nin ilk Sümerologu Muazzez İlmiye Çığ da katıldı.

Etkinlikte, kadınların özgürce yaşamalarını simgelemek adına mor renkli balonlar uçuruldu.

Etkinlikte konuşan Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan, "Bağışçılarımızla oluşturduğumuz Jacaranda Korumuzu, cumhuriyetin kurulduğu bugün açmanın onurunu yaşıyoruz. Henüz 6 ay önce kurulan kulübümüz, ’Ağaçsız ülke, duvaksız geline benzer’ sözünden yola çıkarak, ağaçların katledildiği ülkemizde geleceğimize yeni ağaçlar dikti. Kulüp arkadaşlarıma ve ağaç bağışı yapan dostlara minnettarız" dedi.

Cumhuriyetten daha yaşlı olduğunu dile getiren Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ise "Ağaçların kesildiği şu zamanda, ağaçlarımızı düşünerek yaptıkları bu çalışma için öncelikle Mezitli Soroptimist Kulübü, Mezitli Belediyesi ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bir tek ağacın kesilmesine ağlamıştı. Şimdikiler maalesef ormanları yok ediyorlar. Güzelim ülkemize sahip çıkmalıyız. Mezitli Soroptimist Kulübü’nden ve benzeri kulüplerden kadın-erkek eşitliği üzerinde çalışmalarını istiyorum" diye konuştu.

Başkan Tarhan da Mezitli’nin mor renk ile simgelenmesini istediğini belirterek, Jacaranda ağacı ile kadınları yüceltmek istediklerini söyledi.

Tarhan, "Mezitli Soroptomist Kulübü’nün de desteğiyle bu koruluğu oluşturduk. Aynı şekilde birçok yerde başka kulüplerin desteğiyle koruluklar oluştu. Her kim isterse, sivil toplum kuruluşu ya da şahıs olsun biz belediye olarak kendilerine koruluk yapmaları için yer veriyoruz. Atatürk’ün bir ağaç için bir evi taşıdığı gibi, yeşil alanlar konut olmasın istiyoruz. Önümüzdeki günlerde İçel Barosu’nun oluşturduğu koruluğun da açılışını yapacağız. Bu şekilde ağaçlarla Türkiye’nin bağımsızlığını simgelemiş olacağız. Dikilen her bir ağaç özgürlüğümüzün simgesi olsun istiyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA