Malatya'da MHP'ye Katılım

1 Kasım seçimleri öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Merkez Partisi’nden katılım gerçekleşti. Partiye katılımlar nedeniyle düzenlenen törende MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “1 Kasım seçimleri, anayasadan Türk adını çıkarmayı düşünenlere gereken cevabı vereceğiniz seçimdir” dedi.

Malatya'da MHP'ye Katılım
Seçimlere kısa bir süre kala propaganda çalışmalarına kız veren Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) Merkez Partisi İl Başkanı ve 250’ye yakın partilinin üye olması nedeniyle tören düzenlendi.

Düzenlenen törene MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer de katıldı.

Sıtmapınarı seçim bürosuna düzenlenen törende konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, “Merkez Partisi İl Yönetimi ve üyeleri bugün partilerinden istifa ederek partimize katıldılar, teşekkür ederim. Allah 1 Kasım’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin yüzünü güldürsün, memleketimize huzur birlik beraberlik kazandırsın” diye konuştu.

MHP Elazığ Milletvekilli Yavuz Temizer ise törende Malatya’nın 1 Kasım’da milletvekili çıkarmasını çok istediğini vurguladı. Temizer, “Değerli Malatyalı hemşehrilerim MHP çıkardığı milletvekilleri haritasına göre Elazığ yalnız kaldı. Sizlerden hassaten ricam Elazığ’ı yetim bırakmayın, Maraş’la birleştirin. Kayseri ile birleştirin. Hep birlikte 1 Kasım’da inşallah MHP’nin iktidarında buluşalım” şeklinde konuştu.

“GEREKEN CEVAP VERİLECEK”

İktidarın Türkiye’yi tehlikeli bir noktaya doğru götürdüğünü ve Türk halkının bu tehlikeyi gördüğünü ifade eden MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 1 Kasım seçimlerinde halkın gereken cevabı vereceğine inandığını sözlerine ekledi. Malatya’nın, Türk milliyetçileri tarafından TBMM’de temsil edilmeyi çoktan hak ettiğini kaydeden Milletvekili Özdağ, “Malatya’nın bende ayrı bir yeri var. Uzun seneler hemen her yıl Malatya’ya konferanslara geldim. Rahmetli babamın bıraktığı yerden ben devraldım. Bugünler de biraz ara verdik ama bundan sonra inşallah Malatya milletvekilliyle birlikte geleceğiz. Malatya, 1965’ten beri mücadele veren, ülkücü hareketin bel kemiği yerlerden birisidir. Malatya’da ülkücü hareketin tarihini yazamadan, anlamadan Türkiye’de ülkücü hareketin tarihini anlamak mümkün değildir. Malatya’da ülkücü hareket, Türk milliyetçileri en şerefli ve onurlu mücadelesini vermiştir. Malatya, Türk milliyetçileri tarafından, MHP tarafından TBMM’de temsil edilmeyi çoktan hak ediyor, artık yeter. Milliyetçi Hareket Partisi’nin güzide temsilcilerini Malatya, Malatyalı seçmenler, Malatyalı ülküdaşlarımız inşallah bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisi’nin güzide temsilcileri olarak TBMM’ye yollayacaklar. Değerli ülküdaşlarım 1 Kasım seçimleri Türk milletinin Anadolu üzerindeki egemenliğine meydan okuyanlara gereken dersi verme seçimidir. 1 Kasım seçimleri, anayasadan Türk adını çıkarmayı düşünenlere gereken cevabı vereceğimiz seçimdir” ifadelerini kullandı.

MHP Malatya Milletvekili Adayı Şinasi Kazancıoğlu ise başarılı bir seçim propaganda süreci geçirdiklerini ve artık 1 Kasım seçimlerinde son sözü halkın söyleyeceğini ifade etti.

Kazancıoğlu, “Malatya halkı bütün yaşananların bilinci içerisinde ve farkında. İktidara ve bu ülkeye yaşattıklarına tepkilerini 1 Kasım’da sandıkta göstereceklerdir. MHP her geçen gün güçlenerek iktidara yürüyor” diye konuştu.

Törende, daha sonra MHP’ye katılan Merkez Partililere MHP parti rozeti takıldı.
Kaynak: İHA