Cumhuriyet Kadınlarına Deniz Fotoğrafları Ödülü

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıldönümü kapsamında düzenlediği ’Cumhuriyet Kadınlarının Kalbindeki Deniz’ adlı 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 41 kadın fotoğrafçının deniz temalı 200 eser ile katıldığı yarışmada, ilk 3’e giren fotoğraflar ile sergilenmeye değer 28 fotoğraf belirlendi. Fotoğraf sanatçısı Yusuf Tuvi’nin başkanlığını yaptığı jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmada Nazlı Kılıç birinci, Filiz Yıldız Celep ikinci olurken, üçüncülüğü Umut Karatepe ile Gülce Hakgüder paylaştı.

Cumhuriyet Kadınlarına Deniz Fotoğrafları Ödülü
Kedi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZİKAD üyeleri ve fotoğraf severler katıldı.

Törende konuşan İZİKAD Başkanı Çilingiroğlu, yarışmaya katılan fotoğrafların birbirinden güzel olduğunu belirterek, jüri olarak seçim yapmakta zorlandıklarını söyledi.

Çilingiroğlu, “Yarışmaya destek veren ve jüride yer alan Sayın Tunç Soyer ve Yusuf Öztürk’e, yarışmamıza katılan fotoğraf sanatçılarına çok teşekkür ediyorum. Arzu ediyoruz ki gelecek yıl yarışmaya binlerce fotoğraf katılır ve yarışmamız uluslararası hale gelir” dedi.

Kedi Kültür Sanat Merkezi Yöneticisi Güniz Can, 41 kadın fotoğrafçının katıldığı yarışmanın yeni kadın fotoğraf sanatçılarının doğuşunu sağlayacağını söyledi.



İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kadınların Cumhuriyete sahip çıkmasının çok önemli olduğunu belirterek, kadın, deniz ve Cumhuriyet temalı fotoğraf yarışmasının güçlenerek devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından yarışmaya dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cumhuriyet Kadınlarının Kalbindeki Deniz’ yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşan sergi, 3 Kasım tarihine kadar Kedi Kültür Sanat Merkezi’nde görülebilecek.
Kaynak: İHA