Cumhuriyet Bayramı Erzincan'da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Erzincan’da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet koşusu ve resim sergisi düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramı Erzincan'da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor
Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Erzincan’da Cumhuriyetin 92. yılı kutlamaları nedeniyle Cumhuriyet Koşusu düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Gençler Bay Bayan kategorisinde yapılan Cumhuriyet Koşusuna onlarca sporcu katıldı.

Cumhuriyetin 92. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren öğrenciler Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir tarafından ödüllendirildiler.

Törende konuşan Vali Süleyman Kahraman, “bizim göğsümüzü kabartan, bizi gururlandıran gençlerimizin, öğrencilerimizin derece yapması bizi memnun etmiştir. Bu başarıların yanında en önemli konu ahlakımızı muhafaza etmektir. Ahlakımız bize olgunluk, erdemlik kazandırır. Gençlerimiz böyle başarılar elde ettikçe onları ödüllendirmeye devam edeceğiz. Sporcularımız arasında Avrupa, Türkiye şampiyonları var. İlimiz adına büyük başarı elde ettiler. Onları bu seviyeye getiren emeği geçen eğitimcilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi

Buradaki törenin ardından Cumhuriyetin kuruluşunun 91’nci yıl dönümü etkinlikleri münasebetiyle Erzincan Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisinde “Atatürk” konulu kitap ve resim sergisi açıldı. Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Vali Yardımcıları ve kurum müdürlerinin katıldığı serginin açılış kurdelesini Vali Süleyman Kahraman ve beraberindekiler birlikte kesti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yaklaşık 150 kitap ve 50 resmin bulunduğu sergide incelemelerde bulunan Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Kaynak: İHA