ATO Anıtkabir'i Cumhuriyet Bayramı'na Hazırladı

Ankara Ticaret Odası (ATO),Cumhuriyet’in ilanının 92’inci yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’i çiçeklerle donattı.

ATO Anıtkabir'i Cumhuriyet Bayramı'na Hazırladı
ATO Baharatçılar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bir gün öncesinde Anıtkabir’i kasımpatıdan lilyuma, gülden krizanteme kadar onlarca çeşit mevsim çiçeğiyle süsledi.

ATO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Baharatçılar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Başkan Vekili Yakup Özkılıç’ın organizatörlüğünde Türkiye’nin dört bir yanından gelen Çiçekçiler OdasıBaşkanları ve Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçecilik Alanıöğrencileri, Anıtkabir’i çiçeklerle süsleyerek Cumhuriyet Bayramı’na hazırladı. Süsleme için temin edilen çiçekler, öğrenciler ve çiçek ustaları tarafından aranjman haline getirildikten sonra Anıtkabir’de belirlenen yerlere yerleştirildi.

ATA’NIN EN SEVDİĞİ ÇİÇEK

Anıtkabir süslenirken, Atatürk’ün mozolesine en sevdiği çiçek olan kasımpatılardan yapılmış aranjman konuldu. Anıtkabir’in avlusuna ise Türkiye Cumhuriyeti’nden önce var olan 16 Türk devletini temsilen hazırlanan aranjmanlar yerleştirildi. Anıtkabir’in en çok ziyaret edilen bölümleri, lilyum, gül, krizantem ve diğer mevsim çiçekleriyle süslendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ise Anıtkabir’i ziyaret eden vatandaşlara 10 bin adet kırmızı ve beyaz karanfil dağıtıldı.

GUİNNESS REKORUNDA EMEĞİ GEÇENLERE SERTİFİKA

ATO Baharatçılar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi’nin düzenlediği ve Ankara Alışveriş Festivali (Ankara ShoppingFest-ASF) kapsamında “Dünyanın en büyük masa üstü aranjmanı” dalında kırılan Guinness rekorunda emeği geçenlere sertifikaları ATO Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

Komite Başkan Vekili Yakup Özkılıç, törende yaptığı konuşmada, 53 bin 643 adet çiçek kullanarak kırdıkları “Türk Bayrağı” temalı rekoru, şehit polis ve askerlere armağan ettiklerini söyledi.

Türkiye’ye ve çiçekçilik sektörüne önemli bir başarı kazandırdıklarını belirten Özkılıç, projeye başından sonuna kadar destek veren ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Törene, ATO Baharatçılar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kırıcı, Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Metin Aydemir, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nazan Şener ve Bahçecilik Alanı öğrencileri, çeşitli illerin Çiçekçiler Odası başkanları, Teleflora Çiçekçiler Derneği Başkanı Eyüp Daştan, İnterflora Çiçekçiler Derneği Başkanı Gazi Doğan ve çiçekçiler katıldı.

Törende, Guinness rekoru kırılmasında emeği geçen 17 paydaşa Guinness sertifikasının orijinali, yaklaşık 140 kişiye de katılım sertifikası verildi.

“CUHURİYETİMİZİN 92. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de, Cumhuriyet’in 92. Yılı kutlamaları hazırlık çalışmalarına ATO olarak Anıtkabir’i süsleyerek katkı vermeye çalıştıklarını söyledi.

Cumhuriyet’in Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletçe verilen bir milli mücadele ile kazanıldığını hatırlatan Bezci, “Milletimizin kayıtsız şartsız egemenliğini sağlayan Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Yaşanan tüm zorluklara rağmen kazanılan bu zaferin 92. Yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA