ABD'li Astronotlardan 7 Saatlik Uzay Yürüyüşü

ABD'li iki astronot, kariyerlerinin ilk uzay yürüyüşünde 7 saat 16 dakika ile ABD tarihinin en uzun uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi

NEW YORK - Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nden (NASA) ABD'li iki astronot 7 saat 16 dakika istasyon dışında kalarak ülke tarihinin en uzun uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yapılan ve istasyonda yenileme ve bakım amacı taşıyan yürüyüşe Scott Kelly ve uçuş mühendisi Kjell Lindgren katıldı.

Dünyadan yaklaşık 400 kilometre uzaktaki uzay istasyonundan dışarı çıkarak yürüyüşe başlayan iki astronot istasyon dışında 7 saatten fazla kalarak bu alanda NASA rekorunu kırdı.

Astronotların ikinci yürüyüşü ise 6 Kasım'da yapacakları bildirildi.

Uzay yürüyüşüne katılan Astronot Kelly, toplam 4 farklı görevde 383 gün uzay istasyonunda kalarak bu alandaki ABD rekorunun sahibi olmayı başarmıştı.

Uzay istasyonunda bazı teknik bakım ve yenileme görevini yerine getiren astronotlar, ABD'nin 32'nci uzay yürüyüşünü gerçekleştirdiler.

İstasyonda iki Amerikalı astronotun yanı sıra Rus Sergey Volkov, Mikhail Kornienko, Oleg Kononenko ile Japon Kimiya Yui de yer alıyor.
Kaynak: AA