Ünüvar Açıklaması 'AK Parti, Bütün Ayrımları Ortadan Kaldıran Partidir'

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti’nin, 78 milyonu geniş bir aile olarak gördüğünü belirterek, "AK Parti, bütün ayrımları ortadan kaldıran partidir" dedi.

Ünüvar Açıklaması 'AK Parti, Bütün Ayrımları Ortadan Kaldıran Partidir'
Seçim çalışmalarını İmamoğlu ilçesinde sürdüren Ünüvar, AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Pekmezci köyünde vatandaşlara hitap eden Ünüvar, ayrıca, taziye ve hasta ziyaretlerinde bulundu.

Ünüvar, AK Parti’nin geniş bir aile olduğunu ifade ederek, "Hepimiz bu ailenin ferdiyiz. Bundan da çok büyük onur duyuyorum. AK Parti, 78 milyonluk Türkiye’de yaşayan herkesi geniş bir ailenin bireyi olarak görmektedir. ’Bu bayrak benim, bu toprak benim, bu ezan benim’ diyen herkesi ailenin çok saygın bir ferdi olarak görür. Onun için AK Parti, vatandaşlar arasında herhangi bir ayrım gözetmez. AK Parti ne hizmet sunarken ne onlarla diyalog kurarken herhangi bir ayrım gözetmez. Hiçbirini birbirinden üstün veya aşağı görmez. Ama AK Parti, vatana, bayrağa hainlik yapanların cevabını da en şiddetli şekilde verir. Vatandaşla onların arasında ayrımı çok iyi yapar. O yüzden bizler geniş bir ailenin saygın birer fertleriyiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugüne kadar mazlumların, mağdurların ve ezilenlerin hep yanında olduğunu vurgulayan Ünüvar, şöyle devam etti:

"’Hiçbir zaman ben güçlünün yanındayım’ demedi. Türkiye’de AK Parti’den önce bazı ayrımlar vardı. Başörtülüler okula gidemezdi. Memurluk yapmaları mümkün değildi. Şu anda başı açık-başı örtülü ayrımı yok. Peki inanç ayrımı var mı? Yok. Türk-Kürt ayrımı var mı? Yok. Zengin-fakir ayrımı var mı? Yok."

Vatandaşlara sağlık karnelerini gösteren Ünüvar, "Eskiden hastaneye gittiğinizde karnenizi sorarlardı. Memur birinci sınıf, işçi ikinci sınıf, yeşil kartlı sınıf dışıydı. İlacı almak ancak kaymakamın veya Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndaki memurun insafına kalmıştı. 10 milyonun üzerinde yeşil kartlı vardı. 10 milyon insan memurun insafına bağlıydı. Memur emeklisine gözlük veriyorsun, yeşil kartlıya vermiyorsun. Bu eski Türkiye. Şu anda böyle bir ayrım var mı? Şimdi hastaneye gittiğinde TC numaranı söylüyorsun bütün işlemler halloluyor. Özel odaya yatarken, ’sen yeşil kartlısın, sen memursun’ denmiyor. Ayrıca refakatçı ücreti alırlardı. Bunlar hep eski Türkiye’de kaldı. Ambulansa bindiğin zaman mazot parası isterlerdi. Helikopter ambulans çağırabilir miydiniz? Helikopter ambulansı filmlerde görürdük. Şu anda çağırdığında ambulans geliyor mu? Anında geliyor. İşte bu AK Parti’nin vatandaşa verdiği değerin işaretidir. Bunu kaldırmak bile başlı başına bir şeydir" dedi.

Ünüvar, AK Parti’nin, ayrımları ortadan kaldıran parti olduğunu belirterek, "AK Parti ayrımları ortadan kaldırdığı için o eski ayrımcı zihniyeti özleyenler, AK Parti’nin önünü kesmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

1 Kasım’da yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden Ünüvar, bu yeni dönemin, AK Parti’nin yeniden tek başına iktidara geldiği ve Türkiye’yi 2023 hedeflerine hazırlayacağı bir dönem olacağını kaydetti.

İmamoğlu Devlet Hastanesi inşaatıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Ünüvar, şunları söyledi:

"İmamoğlu Devlet Hastanesi için çok çalıştık, çok gayret gösterdik. Maalesef müteahhitlerden kaynaklanan sorunlar nedeniyle hastane gecikti. Ama bugün yeniden ihalesi yapılıyor. İhale süreci biter bitmez İmamoğlu Devlet Hastanesi’ni hizmete açacağız."

Ünüvar, İmamoğlu’na bir de diyaliz merkezi kurmak için çalışma başlattıklarını, merkezin yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

Kaynak: İHA