Muş'ta Okuma Yazma Öğrenen 83 Kadına Hediyeler Verildi

Muş’un Hasköy ilçesinde okuma yazma kursunu başarılı bir şekilde tamamlayan 83 kadına çeşitli hediyeler verildi.

Muş'ta Okuma Yazma Öğrenen 83 Kadına Hediyeler Verildi
Hasköy İlçesi Halk Eğitim Merkezinin açtığı okuma yazma kursunda başarılı olan 83 kadına ilçe Kaymakamlığı buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü, fırın ve buna benzer çeşitli hediyeler verdi.

İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika ve ödül törenine İlçe Kaymakamı Hüseyin Göktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Elçi, bazı kurum amirleri ve kursiyer kadınlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Elçi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı içerisinden 214 kurs açtıklarını belirterek bin 623 bayan, bin 337 erkek olmak üzere toplam da 2 bin 960 kursiyere eğitim verildiğini söyledi.

Birinci kademe okuma yazma kursuna 167 kursiyerin katıldığını ve 83’ünün başarılı bir şekilde tamamladığını ifade eden Elçi, “Bu kursiyerlerimize okuma yazma kurs bitirme belgelerinin yanı sıra Hasköy Kaymakamlığı tarafından okuma yazama kurslarını desteklemek ve katkı sağlayarak burada görmüş olduğumuz 83 parça eşyayı kursiyerlerimize dağıtmak üzere bizlere teslim etmişlerdir. Bundan dolayı sayın Kaymakamımıza katkılarından dolayı ben ve ekibim adına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Başarılı kursiyerleri çeşitli ödüllerle ödüllendiren İlçe Kaymakamı Hüseyin Göktürk, kursiyerlerin azminden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek “Kursta başarılı olan bayanların çok mutlu olduklarını, heyecanlı olduklarını çok rahatlıkla görebiliyorum. Onlar gerçekten zor bir işi başardılar. Azim ettiler, gayret gösterdiler, okuma yazma kursunu başarıyla tamamladılar. Böyle yaparak hem diğer yetişkinlerimize örnek oldular hem de eğitimin yaşının olmadığını bir kere daha bizlere gösterdiler. Gerçekten günümüz Türkiye’sine baktığımızda okum yazma bilmeyen insanların olması gerçekten üzüntü verici” ifadelerini kullandı.

“Hele hele kız çocuklarımızı okuma yazma bilirken okula giderken onların annelerinin okuma yazma bilmemesi gerçekten üzüntü verici” diye ifade eden Kaymakam Göktürk, “Belki zamanında onları okula göndermeyen babalarının, ağabeylerinin cehalet, cahil gibi mazeretleri olabilir ancak şuan sorumluluk sahibi olan biz idarecilerin böyle bir mazereti olamaz. Bizler bu düşünce ile hareket ederek onları motive ettik, yüreklendirdik. Bir takım organizasyonlara giriştik sağ olsun onlarda gayret ettiler şuan hepsi de asgari düzeyde okuryazar seviyesine geldiler. Ben artık onların kendilerine daha çok güvenen toplum içinde özgürce hareket edebilen bireyler olduklarını düşünüyorum. Artık izledikleri televizyon, dışarıda gezerken gördükleri mağaza, köy minibüslerinin üzerindeki yazı hepsine daha farklı gelecektir. Dünyaya daha farklı bakacaklarıdır. Ben bir kez daha hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Kursu başarıyla tamamlayarak okumaya başlamasının nedenini açıklayan Aynur Özbek (60) ise, “Gerçekten eğitim olmadan diğer şeyler hiç olmuyor. Biz bu düşünceyle hareket ettik. Bir erkeği eğittiğiniz zaman bir adamı eğitmiş oluyorsunuz ancak bir kadını eğittiğiniz zaman bir aileyi hatta bir kuşağı eğitmiş oluyorsunuz. Bu anlamda kadınlarımız, teyzelerimiz, annelerimiz bizim için çok önemli. Ben emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA