Kuşadası'nda Cumhuriyet Kutlamaları

Cumhuriyet’in kuruluşunun 92’inci yıldönümü Kuşadası’nda düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kuşadası'nda Cumhuriyet Kutlamaları
Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası’nın bu akşam vereceği “Cumhuriyet Konseri” ile başlayacak olan kutlamalar, 29 Ekim sabahı düzenlenecek resmi törenle sürecek.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 92’inci yıldönümün ruhuna uygun olarak kutlanabilmesi için Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Bugün Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam saat 20.00’da Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası tarafından Sealight Resort Hotel’de verilecek Cumhuriyet konseri ile sürecek. Ünlü soprano Olcay Şahin’in solist olarak katılacağı ve şef Hakkı Öztürk’ün yöneteceği konserde halk türküleri ve marşlar seslendirilecek.

Cumhuriyet Bayramı resmi kutlamaları, 29 Ekim sabahı saat 09.30’da Hükümet Konağı’nda düzenlenecek tebrik töreni ile başlayacak. Kutlamalar saat 10.00’da Atatürk Meydanı’nda düzenlenecek bayram töreni ile sürerken saat 11.00’da tören geçişi yapılacak. Saat 13.00’dan itibaren ise Kuşadası’nın belirli noktalarında çeşitli gösteriler düzenlenecek. Bu kapsamda ilk olarak saat 13.00’da Kaya Şavkay Meydanı’nda, saat 15.00’da ise eşzamanlı olarak Davutlar ve Balık Hali önünde müzik dinletileri ve halk oyunu gösterileri gerçekleşecek.

CUMHURİYET KORTEJİ

Cumhuriyet kutlamaları kapsamında son olarak bir Cumhuriyet Korteji düzenlenecek. Saat 17.00’da Kısmet Otel Kavşağı’nda başlayarak Atatürk Meydanı’na kadar bayraklar eşliğinde yürüyecek olan Kuşadalılar Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşayacak.
Kaynak: İHA