Kurtulmuş Açıklaması 'Bizim İçin Terörist Başka, Masum Vatandaş Başka'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terör örgütlerine karşı etkin mücadele verildiğini ve terörist masum vatandaş ayrımına dikkat ettiklerini belirterek, “Terör örgütünün maşa olarak kullandığı elemanlar etkisiz hale getirildi ama bu yapılırken şuna da dikkat edildi: Bizim için terörist başka bir şeydir, masum vatandaşımız başka bir şeydir” dedi.

Kurtulmuş Açıklaması 'Bizim İçin Terörist Başka, Masum Vatandaş Başka'
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Perşembe İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen STK’larla kahvaltı programına katıldı.

Programa Kurtulmuş’un yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Program’da konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Doğu ve Güneydoğu’daki halkın artık PKK’ya ‘dur’ dediğini söyledi.

Konuşmasında terör örgütlerinin arkasında güçler olduğuna değinen Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerinde de sandık güvenliğinin sağlanacağını dile getirdi.

“BİZİM İÇİN TERÖRİST BAŞKA ŞEYDİR, MASUM VATANDAŞ BAŞKA BİRŞEY”

Terörle mücadelede terörist ve masum vatandaş ayrımına dikkat ettiklerini ifade eden Kurtulmuş, “Türkiye’nin birçok yerinde ‘buraya artık asker, polis giremez’ diyerek yığınaklar yapılmış. Bunların hepsinin başta Cizre olmak üzere, Nusaybin olmak üzere, Silopi olmak üzere, buralarda hiçbirine göz açtırılmadı. Terör örgütünün maşa olarak kullandığı elemanlar etkisiz hale getirildi ama bu yapılırken şuna da dikkat edildi: Bizim için terörist başka bir şeydir, masum vatandaşımız başka bir şeydir. Artık Doğu ve Güneydoğu’daki masum vatandaşımız diyor ki, ‘bizi bu beladan kurtarın’ terör örgütlerine de diyor ki, ilk sefer 35 yıldır Türkiye’de ilk sefer halk dönmüş PKK’ya diyor ki, ‘şu silahı bırak beni rahatsız etme, çoluk çocuğumu rahatsız etme’ ” diye konuştu.

“TERÖR SADECE 3-5 TANE ADAMDAN İBARET DEĞİL”

Dünyadaki birçok terör örgütünün arkasında farklı güçlerin olduğunu ve birçoğunun ise miadının dolduğunu aktaran Kurtulmuş, “Çakallar puslu havayı sever ya, çakallar nasıl olsa 7 Haziran’dan sonra böyle bir ortam çıktı diye buradan istifade ederek terörle bu milleti rahatsız etmeye başladılar. Cevaplarını alıyorlar, kimi Hindu, kimi yamyam kimi bilmem ne bela, bugün bu isimler var, inan ki 10 sene sonra bu örgütlerin ismini hatırlamayacaksınız. Bunların kullanımı dolacak, bu örgütleri icat edenler bunları çöp kutularına atacak başka örgütleri kullanacaklar. Örneğin ASALA terör örgütünün ismini hatırlıyor musunuz? ASALA’yı kim çıkarttı da bu ülkenin başına bela etti de, şimdi kullanma tarihi bittikten sonra çöp tenekesine attı. Aynı şekilde dünyanın başka yerlerinde mesela Amerika da 11 Eylül saldırılarını yapmış olan örgütün adını bile hatırlamıyorsunuz, onunda miadı doldu, onu da çöp tenekesine atmaya başladılar. Söylemek istediğim şey şu: Terör sadece karşımızdaki 3-5 tane adam değil, 3-5 tane terörist değil, 3-5 tane canlı bomba değil, terör arkasında onları destekleyen iradedir, yerli ve uluslar arası bağlantılarıdır ve onların verdiği desteklerdir” şeklinde konuştu.

“SANDIKLARIN HEPSİ GÜVENLİK ALTINDA OLACAK”

1 Kasım seçimlerinde sandık güvenliğinin sağlanacağını ve millet iradesinin ortaya konulacağına vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: “Terör örgütlerinin üzerine kararlılıkla gidiyoruz. Şehir yapılanmaları Allah’ın izni ile bertaraf ediliyor. Bütün Türkiye’deki seçmenlere açıklıkla söylüyorum, kimse endişe etmesin inşallah bu seçimde sandıkların hepsi güvenlik altında olacaktır. Sandıklar üzerinde birilerinin baskı kurması, silahla, bombayla korkuyla, şantajla sandıklarda millet iradesini esir almalarına asla müsaade etmeyeceğiz asla buna izin vermeyeceğiz.”

Program, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’a plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA