Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

SAMSUN - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Evlatlarımızın üniversite kapılarından döndürüldüğü günü hatırlıyorsunuz değil mi? Kim yaptı bunları? Şu anda Cumhurbaşkanımızı birtakım sıfatlarla itham etmeye çalışan, birtakım özgürlük adı altında konuşmaya çalışanların döneminde yapıldı bunlar" dedi.

Bakan Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Ladik ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir düğün salonunda bir araya geldi.

Seçime az bir süre kaldığına işaret eden Kılıç, bütün vatandaşların sandığa gitmesini isteyerek, 1 Kasım'ın demokrasi bayramı olacağına inandıklarını belirtti.

Seçim sürecinde kendisiyle ilgili ortaya atılan iddiaları da hatırlatan Kılıç, hesabını veremeyeceği hiçbir şey olmadığını söyledi. Bazı medya kuruluşlarının mahkeme kararıyla tekzip edilmiş haberleri yayınlamayı sürdürdüğünü anlatan Bakan Kılıç, "Hem ‘ilkeli yayın yapacağız, yalan yayın yapmayacağız’ diyorsunuz hem de böyle yapıyorsunuz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her hafta muhtarlarla buluştuğunu, bu sayede seçilmiş en üst makamla, seçilmiş olarak ilk sırada milletle yüz yüze gelen muhtarların bir araya geldiğini vurgulayan Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi yasaklı olduğu dönemdeki "muhtar bile olamaz" manşetini hatırlattı. Kılıç, "Biz milletvekili olarak seçilip milleti TBMM'de temsil ediyorsak, siz de seçildiğiniz mahallelerinizde vatandaşın birinci temsilcisisiniz. Ama işte o zihniyet muhtarların ne kadar önemli olduğunu anlayamıyor. Bunun cevabını inşallah gerektiği şekilde verirsiniz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kılıç, 7 Haziran seçimleri sonrası hükümet kurulması çalışmalarına değinerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"HDP ile hükümet kurma imkanımızın olmadığını birinci gün açıklamıştık. Ancak MHP ile CHP'nin tutumu bize yol alma konusunda imkan vermedi. Özellikle Sayın Bahçeli'nin sürekli her şeye 'hayır' diyen tutumu. CHP ile olan derin ayrılıklarımız, özellikle eğitim sistemi ile ilgili. Evlatlarımızın üniversite kapılarından döndürüldüğü günü hatırlıyorsunuz değil mi? Kim yaptı bunları? Şu anda Cumhurbaşkanımızı birtakım sıfatlarla itham etmeye çalışan, birtakım özgürlük adı altında konuşmaya çalışanların döneminde yapıldı bunlar. Ne dediler; 'Siz bu ülkede inancınız, düşünceniz gereği giydiğiniz kıyafetten dolayı okuyamazsınız' dediler. Doğru değil mi? Nerede özgürlük? Kim getirdi özgürlükleri? Kendi söylediklerine kendileri inanmıyorlar. Şimdi diyorlar ki; 'Biz her zaman inançlara, kişisel haklara saygılı olduk' niye o zaman kız çocuklarımızın eğitim hakkını aldınız? Neden açıklamalar yaptınız, bu ülkede bu olmaz diye. Gazete arşivlerinde hepsi var. Şimdi unuttular onları. Ama bunlar unutulmadı. Sizler hatırlıyorsunuz, etrafınızdaki vatandaşlara da hatırlatın."

- "Buyur yap gereğini"

Türkiye’de seçimlere katılımın diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla olduğunu, buna rağmen bazı kesimlerin meşruiyet tartışması açtıklarını belirten Bakan Kılıç, "Sayın Kılıçdaroğlu oy oranlarıyla ilgili verdiği sözleri yerine getirsin sonra konuşma hakkına sahip olur. 'Şu oy oranını almazsam ben görevimden ayrılacağım' demişti. Buyur yap gereğini. MHP liderinden MHP'liler bile memnun değil. Sayın Bahçeli'nin kaç tane seçim kaybettiğini artık ben unuttum. MHP'li kardeşlerim de çok tepkili ona karşı. Bu tutumu anlamakta zorluk çekiyorlar" ifadelerini kullandı.

Bazı medya kuruluşlarının HDP'ye karşı pozitif ayrımcılık uygulayarak, olumsuz yönlerine yayınlarında yer vermediğini kaydeden Kılıç, "HDP'den seçilmiş olan bazı milletvekilleri tehditkar, hakaret içeren, belediye başkanlarının kamuoyu imkanlarını kullanarak kazdıkları hendekleri neden haber yapmıyorlar? O tehdit eden milletvekillerinin açıklamalarını neden yayınlamıyorlar? Geçen gün HDP'nin reklam filmini izledim, güzel sözlerle dolu. Güzel sözcükler sarfederek değil, millete hizmet edeceksiniz, sonra reklam filmleri çekeceksiniz. Yurt dışında konuşma yaptığınız salonda ay yıldızlı bayrağımızı kapatarak değil açarak o bayrağın altında konuşma yapacaksın" şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da seslenen Bakan Kılıç, "Ey Demirtaş. Sen Türk bayrağının altında konuşma yapamadın, o salondaki bayrağı kapattırdın. İnkar edemezsin, görüntüler var. Ama bunu haber yapmıyorlar. Ankara'da otobüsün üzerinde nasıl ayrımcı bir konuşma yaptığını biliyorum ama bunlar medyada yer almıyor" dedi.

- "Tüm vatandaşlarımız bizim için birinci sınıftır ve değerlidir"

"Biz tek başımıza bugüne kadar nasıl hizmet ettiysek bundan sonra da öyle hizmet etmek istiyoruz" diyen Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu devletin içerisinde bu millete hizmet yolunda tek bir yapı vardır. Paralel dikey böyle bir şey yoktur. Devlet, tektir, bayrağımız tektir, bu millet tektir. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için bir arada olacağız. AK Parti Türkiye'deki farklılıkların önündeki engelleri kaldırdı. Tüm vatandaşlarımız bizim için birinci sınıftır ve değerlidir. Yıllar önce farklı lisanlarda konuşma yasaklanmışken bunların doğru olmadığını, özgürlükler çerçevesinde bunun serbest olması gerektiğini kim söyledi? Bunları iyi hatırlayalım."

Kılıç, daha sonra Asarcık ilçesinde bir çimento fabrikasını ziyaret ederek işçilerle yemek yedi.

Kaynak: AA