Balıkçılardan İlginç Protesto

Zonguldak Merkez Balıkhanesi esnafı, seyyar balıkçılar yüzünden satışlarının düşmesi sebebiyle ilginç bir protesto gerçekleştirdi.

Balıkçılardan İlginç Protesto
Zonguldak Merkez Balıkhanesi’nde dükkanları bulunan balıkçı esnafı, seyyar satıcıları protesto etmek amacıyla tezgahlarını balıkhane önündeki caddeye taşıyıp, çalgı çengi eşliğinde balık satışı yaptı. Hemen hemen kent merkezinin her köşesinde bulunan seyyar balıkçılar sebebiyle isyan eden balıkhane esnafı, tepkisini ilginç bir şekilde dile getirdi. Belediye yetkilileri ve bazı zabıta görevlilerinin sokakta seyyar balıkçılığa göz yumduğunu ileri süren balıkhane esnafı, çalgı çengi eşliğinde cadde üzerinde açıktan balık satma eylemi gerçekleştirdi. Balıkçılar, hamsinin kilosunu 5 liradan satınca vatandaşlar tezgahlara akın etti.

38 yıllık balıkçı Bayram Yılmaz, seyyar balıkçılara göz yumulduğunu ve bu sebeple böyle bir protesto gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bildiğiniz gibi her taraf sokak balıkçısı olmuş durumda. Eline üç beş kasa alan sokaklarda balık satıyor. Bu durum bize de yansıyor. Bu yaptığımız Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e isyanımızdır” dedi.

Kaynak: İHA