UÜ İle Prysmian Arasında İş Birliği

Uludağ Üniversitesi, Mudanya’da faaliyet gösteren Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. ile ortak bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapacak.

UÜ İle Prysmian Arasında İş Birliği
İş birliği protokolü Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri AŞ CEO’su Erkan Aydoğdu tarafından imzalandı. Ulcay, teknoloji üreten bir ülke konumuna gelmek için “3. nesil üniversite” hedefi doğrultusunda üniversitenin sektörle iş birliği yapmasını çok önemsediklerini belirterek, böylece hem laboratuvarların ve teknolojinin verimli kullanılmış olacağını hem, de sektörün meselelerinin çözüleceğini söyledi.

Rektör Ulcay, üniversitede fiziksel ve zihinsel bir değişim süreci başlattıklarını kaydetti.

Ulcay, sektörle başlatılan iş birliği süreçlerini bizzat takip edeceğini ve bir yıl içinde en az bir proje üretilmeyen protokolleri iptal edeceğini de sözlerine ekledi.

Türk Prysmian CEO’su Erkan Aydoğdu da konuşmasında, 55 ülkede 80 fabrikası olan Prysmian Grup’un ürettiği kablo ve sistemlerde kaliteye verdiği önemi vurgulayarak, sektördeki hataları de engelleme gibi bir duruma ulaştıklarını söyledi.

Türkiye’deki pazarda 6800 test yaparak sektörün durumunu ortaya koyduklarını ve yüzde 15-20 dolayında kalitesiz kablo kullanıldığını belirlediklerini anlatan Aydoğdu, “Sıvanın altında ne var kimse bilmiyor. Ama bir yangın çıktığında can kayıplarının çoğunun kablonun üstüne sarılan maddenin yanmasıyla ortaya çıkan dumandan olduğunu biz biliyoruz. Bu sebeple sürekli daha kaliteli üretim arayışındayız ve bu nedenle eğitime önem veriyoruz, üniversite ile işbirliğine değer veriyoruz. Birlikte güçlerimizi koyduğumuzda daha iyi işler ortaya koyacağımıza inanıyorum” dedi.

Protokole göre, taraflar bilimsel ve teknolojik araştırmaların yanı sıra ortaklaşa eğitim çalışmaları da yapacak. Laboratuvar, test ve karakterizasyon altyapılarının karşılıklı kullanılmasını sağlayacak protokol, makale, bildiri, patent gibi konularda da tarafların hukuki haklarını koruyucu hükümler öngörüyor.
Kaynak: İHA