Ünüvar Ve Gümüş, Adana Şehir Hastanesi İnşaatını Gezdi

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Adana ve İçel’e, Sağlık Bakanlığınca çok önemli sağlık yatırımları yapıldığını, bu yatırımların, yakın zamanda açılacak şehir hastaneleriyle taçlanacağını söyledi.

Ünüvar Ve Gümüş, Adana Şehir Hastanesi İnşaatını Gezdi
Ünüvar, İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı için Adana’ya gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ile birlikte Adana Şehir Hastanesi inşaatını gezerek, yüklenici firmanın yetkililerinden inşaatın durumuyla ilgili brifing aldı. Ünüvar ve Gümüş, brifingin ardından, beraberindekilerle Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen, Adana ve İçel’den sağlık bürokratlarının katıldığı İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Ünüvar, burada yaptığı konuşmada, il değerlendirme toplantılarının, Sağlık Bakanlığının ısrarla ve samimiyetle yürüttüğü güzel bir faaliyet olduğunu söyledi.



"Ölçemediğinizi yönetemezsiniz" diyen Ünüvar, ölçme ve değerlendirmenin son derece önemli olduğunu vurguladı. İşi yerinde görerek, yerinde tespitler yaparak problemleri tartışmanın ve çözüm bulmanın çok güzel bir yöntem olduğuna işaret eden Ünüvar, Sağlık Bakanlığının bu yöntemi çok güzel bir şekilde uyguladığını kaydetti.

Sağlık denildiği zaman fiziki yapı, insan kaynağı ve teknolojik donanımın birlikte değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Ünüvar, "Üçünü de çok fonksiyonlu bir şekilde kullandığınız zaman mükemmel bir sağlık hizmeti verebiliyorsunuz. O sebeple il değerlendirme toplantısında üç konunun da detaylarıyla tartışılacağından hiç tereddüdümüz yok. Sorunları çözmek için siyaset kurumu var. İl değerlendirme toplantısından sonra ajandama düşecek görevleri takip etmeyi de zevkli bir görev olarak addedeceğim. Çünkü ben, kendimi sağlık ordusunun bir ferdi olarak görüyorum" dedi.

Hem Adana hem de İçel’in, Türkiye’nin iki önemli şehri olduğunu belirten Ünüvar, "Her iki şehrimiz de çok fazla göç alan, karmaşık bir yapıya sahipler. Bütün bu karmaşa içerisinde, Sağlık Bakanlığımız her iki ilimizde de çok önemli sağlık yatırımları yapıyor. O yatırımları inşallah yakın gelecekte açılacak şehir hastaneleriyle taçlandıracağız" diye konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük ve sağlık bürokratlarıyla zaman zaman bir araya gelerek, kentin sağlık alanındaki sorunlarını konuştuklarının altını çizen Ünüvar, "Arkadaşlarımızın uyumu çok güzel. Sağlıkta üçlü yapı yoktur, güçlü yapı vardır" şeklinde konuştu.

Tufanbeyli ve Pozantı ilçelerinde hekim sıkıntısı yaşandığını ve bu konuda Bakanlık’tan destek beklediklerini ifade eden Ünüvar, Seyhan’ın batısına da bir hastane planlandığını, konuyla ilgili çalışmaların Sağlık Bakanlığınca sürdürürüldüğünü kaydetti.

"HERKESİN GÖZÜ BURADA"

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ise, İçel ve Adana şehir hastanelerinin, ilk açılacak şehir hastaneleri olduğunu belirterek, "Bu hastaneleri, Türkiye kamuoyuna en iyi şekilde anlatmalıyız" dedi.

Adana’da sağlık hizmetlerinin genel olarak iyi ilerlediğini ifade eden Gümüş, "Adana’da yapımı devam eden 1550 yataklı şehir hastanemizde Sayın Milletvekilimiz Necdet Ünüvar’ın büyük emekleri var. Bu hastaneleri iyi çalıştırmamız lazım. İçel Şehir Hastanesi, Türkiye’de açılacak ilk şehir hastanesi gibi görünüyor. Ardından Adana, daha sonra Ankara’daki 3700 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi geliyor. Bu modeli iyi çalışmamız gerekiyor. Türkiye burayı izliyor. Herkes şehir hastanelerinin nasıl olacağını merak ediyor. Herkesin gözü burada."

Türkiye genelinde aile sağlığı merkezlerinin (ASM) de yenileneceğini ifade eden Gümüş, "Adana inşallah ilk olur. Bütçesi hazır. Bir tanesi ortalama 300 bin TL’ye mal oluyor. Adana’da 165 tane ASM var. 165 arsa verirseniz, hepsini yenileriz. Adana, butik ASM yönünden Türkiye’ye örnek bir model olabilir. Bu ASM’ler; nezih, içerisinde diyetisyeni olan, diş hekimi olan, hemşiresi, hekimi olan merkezler olacak. Ayrıca, bunlardan bazılarını büyük yapacağız. Onlar da 24 saat hizmet veren birimler olacak, mahallelerde tıp merkezi hüviyetinde. Hastalar, bu birimler sayesinde hastanelere gitmek zorunda kalmayacak" diye konuştu.

Belediyelerle de görüşerek, sağlıklı yaşam merkezi, günübirlik rahatsızlıkları tedavi merkezi gibi içerisinde mini laboratuvarı, röntgeni olan, hastanelerin yüzde 80 yükünü alacak bu merkezlerin de kurulması gerektiğini vurgulayan Gümüş, "Biz sadece arsa istiyoruz. Arsayı verin, elimizde 2015 yılı içerisinde 300-400 adet yapacak kadar bütçemiz var" ifadelerini kullandı.

Sağlıkta şiddete de değinen Gümüş, şiddeti körükleyenlerin, vesile olanların yakından takip edilmesi ve mutlaka cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Adana Valisi Mustafa Büyük de, yapılan bu toplantının, sağlık açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Kurumlar arasındaki işbirliğini en üst düzeyde sürdürmeye çalıştıklarını aktaran Büyük, Adana Şehir Hastanesi başta olmak üzere yeni yatırımlarla hizmet verimliliğini artırma noktasında gayret gösterdiklerini ifade etti.

Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ve İçel İl Sağlık Müdürü Kemal Başaralı’nın birer sunum yaptığı toplantıya; Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Fuat Kantarcı, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Kartal, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hakkı Yeşilyurt, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı İrfan Şencan, Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Kürşat Arıkan, İçel Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı ile Adana ve İçel’den sağlık bürokratları katıldı.

Kaynak: İHA