Şehit Aileleri Ve Gazilerden Başkan Akkaya'ya Teşekkür

Konya’nın Akşehir ilçesinde şehit yakınları ve gaziler, kendileri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gezi düzenleyen Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı ziyaret ederek teşekkür etti.

Şehit Aileleri Ve Gazilerden Başkan Akkaya'ya Teşekkür
Akşehir Belediyesi, Akşehir Kaymakamlığı’nın da katkısıyla Akşehir’deki şehit yakınları ve gaziler için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gezisi düzenlemişti. 2 gece 3 gündüz olarak yapılan gezide katılımcılar Lefkoşa’da; Boğaz Şehitliği, Barbarlık Müzesi, Yeşil Hat, Gazi Mağusa’da ise; St. Barnabas İkon, Mağusa Kalesi, Venedik Surları, Kale, Lala Mustafa Paşa Camii, Namık Kemal’in Zindanı, Yasak Kent Maraş gibi yerleri ziyaret etti. Geziden dönen şehit aileleri ve gaziler teşekkür etmek amacıyla Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete kısa adı AKŞAD olan Akşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı İsmail İnce, geziye katılan şehit yakını ve bazı gaziler katıldı.

Şehit aileleri ve gaziler adına böyle bir geziyi düzenledikleri için Başkan Akkaya’ya teşekkürlerini sunan Dernek Başkanı İsmail İnce, gezinin çok faydalı olduğunu Kıbrıs Harekatı’nın yapıldığı yerler ile bir çok tarihi yer ve mekanı gezip görme şansını yakaladıklarını belirtti.

Özellikle dünyada ilk kez uygulanan bir sistemle İçel’deki Alaköprü Barajı’nda tutulan suyu KKTC’ye ulaştıran, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi’nin bulunduğu alanı da ziyaret ettiklerini belirten İnce, bu proje sayesinde KKTC’de yaşanan su sıkıntısına çözüm bulunduğunu söyledi.



Başkan Akkaya’da şehit aileleri ve gazilerin önemine dikkat çekerek, “Bu kutsal topraklar için şehit düşen evlatlarımızın emanetleri olan şehit yakınlarımız ile vatan toprağı için gözünü kırpmadan kanlarını akıtan Gazilerimize bir nebze olsun minnettarlığımızı gösterebilmek için Kaymakamlığımızın da katkılarıyla böyle bir gezi düzenlemiştik. Gezinin faydalı olması, şehit ailelerimize ve gazilerimize bir nebze olsun katkı sağlaması bizleri son derece mutlu etmiştir. Akşehir Belediyesi olarak daha öncede öğrenciler ve velileri için Çanakkale gezileri düzenlemiştik. Bu tür gezilerimizi devam ettireceğiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize tarih şuurunun, Türklük şuurunun ve İslam şuurunun anlatılması gerekiyor. Çanakkale gibi Kıbrıs gibi tarihimizin önemli dönüm noktaları olan yerlere ve alanlara bu tür kültürel gezilerimizi sürdüreceğiz. Şehitlerimizin emaneti olan ailelerimize ve değerli gazilerimize bu ziyaretleri için de teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA