Davutoğlu: Türkiye'yi vurmak için kafasını kaldıranın kafasını ezeriz

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Orada IŞİD duruken PYD'yi vurmak Davutoğlu için bir utançtır" sözlerine çok sert çıktı. "Utanması gereken Demirtaş'tır" diyen Başbakan, "Türkiye'yi vurmak için kafasını kaldıranın kafasını ezeriz" dedi.

Davutoğlu: Türkiye'yi vurmak için kafasını kaldıranın kafasını ezeriz
Davutoğlu: Türkiye'yi vurmak için kafasını kaldıranın kafasını ezeriz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım öncesi gündemi Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım'ın sunduğu  Gündem Özel programında değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'PYD Fırat'ın batısına geçmeyecek, geçerse vururuz dedik, iki kere de vurduk' açıklamasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Orada IŞİD duruken PYD'yi vurmak Davutoğlu için bir utançtır' ifadesini kullanmıştı.

Ferda Yıldırım, Demirtaş'ın bu sözlerini sordu, Başbakan Davutoğlu'nun yanıtı çok sert oldu.

'DEMİRTAŞ'IN YARASI VAR GOCUNUYOR, GEREKİRSE YPG'YE DE VURURUZ'

'Utanması gereken Demirtaş'tır. Utanması gereken şu anda dahi terör örgütü PKK'yı savunan Demirtaş'tır' diyen Başbakan Davutoğlu, 'Ben hiç bir yerde DAEŞ'i herhangi bir şekilde mazur gösteren veya DAEŞ'e karşı operasyon yapılmaması gereken bir tavır sergilenmesine göz yummadım. Evet DAEŞ'e de vuruyoruz PKK'ya da vuruyoruz. Demirtaş'ın yarası var gocunuyor. Gerekirse YPG'ye de vururuz' şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE SINIRINDA TÜRKİYE DÜŞMANI UNSUR YAŞATMAYACAĞIZ'

Davutoğlu şunları söyledi:

'DAEŞ'e vurmadık mı? 24-26 Temmuz'da iki kez PYD'ye vurduk. Aynı saatlerde biz DAEŞ'e operasyon yaparken, fırsat bilip Fırat'ın bu yakasına geçip kendilerince alan kazanmaya çalıştılar. Yani biz DAEŞ'i vuracağız PYD ilerleyecek öyle mi, Bir taraftan da PKK bize saldırırken... Demirtaş bu kurnazlıkları bırakmalı. biz alanda ne olup bittiğini biliyoruz. Türkiye'ye vurmak için kafasını kaldıranın kafasını ezeriz. Türkiye sınırında Türkiye düşmanı unsur yaşatmayacağız, bunu bilsinler.' BEYAZ GAZETE