Davutoğlu: Türkiye inşallah üçüncü seçimi görmeyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye inşallah 3. seçimi görmeyecek" dedi.

Davutoğlu: Türkiye inşallah üçüncü seçimi görmeyecek
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım öncesi gündemi Beyaz TV'de değerlendirdi. Gündem Özel programında Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, neden koalisyon kurulamadığını anlattı. Davutoğlu, üçüncü seçim tartışmasına ilişkin de konuştu.

Ferda Yıldırım, Davutoğlu'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in bazı gazetelerde yer alan 'Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak' şeklindeki ifadesini sordu.

'MEHMET ALİ ŞAHİN BÖYLE BİR İFADESİ OLMADIĞINI BELİRTTİ'

'Türkiye inşallah 3. seçimi görmeyecek' diyen Başbakan, 'Sayın Şahin'i bu sabah aradım. Kesinlikle böyle bir ifadesi olmadığını, tam aksini söylediğini belirtti. Birilerinin böyle şeyler çıkarmaya çalıştığını ve onlara fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi. Bugün de böyle bir ifadesi olmadığını açıkladı. Biz tek parti iktidarını kurmaya yürüyoruz' dedi.

'TÜM ÇABAMIZ TEK PARTİ KURMAYA YÖNELİK'


Davutoğlu, 'Milleti de sınava sokmaya niyetiniz yok. Millet bizi sınava sokacak. 7 Haziran'dan sonra Sayın Bahçeli 'hayır' dediği için hükümet kurulamadı. CHP ile de kurabilirdik ama '13 yılı yıkım dönemi' deyip 'onarım hükümeti' derseniz başlangıçta bu işin olmayacağı anlamına gelir. Birbirimize saygı göstererek hükümet kurabiliriz. Dolayısıyla o yüzden CHP ile de olmadı. HDP de zaten 'AK Parti ile asla olmaz' deyip, terörle kurdukları işbirliği sebebiyle denklem dışı kaldı. Tüm çabamız tek parti hükümetini kurmaya yönelik' ifadelerini kullandı.
BEYAZ GAZETE