Bakan Kılıç Açıklaması 'Halk Sandıkta Muhalefete Gereken Cevabı Verecek'

Seçim çalışmalarını Samsun’un Havza ilçesinde sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, vatandaşlarla yaptığı sohbette muhalefet partilerine yüklenerek, “Böyle muhalefet anlayışı olmaz. 1 Kasım günü sandıkta halk bunlara gereken cevabı verecek” dedi.

Bakan Kılıç Açıklaması 'Halk Sandıkta Muhalefete Gereken Cevabı Verecek'
Vatandaşlara oy kullanma çağrısı yapan Bakan Çağatay Kılıç, “Gördüğümüz kadarıyla durum gayet güzel. Vatandaşımız kararını vermiş gibi görünüyor. İnşallah 1 Kasım akşamı güzel bir sonuç elde edeceğiz” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Terme’de yapılması düşünülen termik santralle ilgili olarak, “O konu artık kapanmıştır. Böyle bir şey artık gündemde yok. Dolayısıyla böyle bir konuda da söylenecek bir şey kalmamıştır” açıklamasında bulundu.

Bakan Kılıç, AK Parti’nin 1 Kasım’da yapılacak genel seçimde güzel bir sonuç elde edeceğini belirterek, “Muhalefete halk sandıkta gereken cevabı verecek” ifadesini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’da sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında bugün Havza’daydı. Havza’da kurulan pazarı gezen Bakan Çağatay Kılıç, esnafla ve vatandaşlarla yakından ilgilendi. Daha sonra bir çay ocağını ziyaret etti. Pazarda ve çay ocağında yaptığı sohbetlerde vatandaşlardan 1 Kasım’da yapılacak seçim için mutlaka sandığa gitmelerini isteyen Bakan Çağatay Kılıç, “Sandıkta milli iradenin tam anlamıyla tecelli etmesi için bu şart. Sandığa gitmeniz yetmiyor verdiğiniz oya da sahip çıkacaksınız” dedi.

Seçimin bu hafta sonu yapılacağını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Gördüğümüz kadarıyla durum gayet güzel. Vatandaşımız kararını vermiş gibi görünüyor. Ama tabii ki biz bununla yetinmeyeceğiz, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ne kadar çok insana ulaşıp kendimizi ifade edersek, başarımız da o kadar artar. Şahsen Samsun’a baktığımda çok güzel bir atmosfer görüyorum. Türkiye genelinde de aynı hava var. İnşallah 1 Kasım akşamı güzel bir sonuç elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, “meşruiyet tartışmasını “ siyaset malzemesi yapmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu sert dille eleştirerek, şöyle devam etti:

“Ana muhalefet partisi liderinin ortaya koyduğu bazı iddialar vardı genel başkanlıkla ile ilgili. Kendisi önce ortaya koyduğu iddiaların gereğini yapsın. Sonra bir takım sözleri söylemeye hakkı olur. Nasıl meşruiyet tartışmasıymış bu, Türkiye Cumhuriyeti demokratiktir. İktidarlar bir ülkede sandıktan çıkan sonuç ile gelir sandıktan çıkan sonuçla gider. Katılımın da dünyada en üst noktada olduğu bir ülke neyin meşruiyet tartışmasıymış bu. Nereden alacakmışız meşruiyetimizi kendisi başka bir yerden mi almaya çalışıyor meşruiyeti? Sandıktan çıkan sonuç belli. Böyle meşruiyet çalışması olmaz. Demokratik ülkelerde hükümetlerin seçimle iş başına geldiği ülkelerde anayasal kuralların olduğu ülkelerde bu neyin meşruiyet tartışmasıdır. Onun arkasındaki sıkıntı şu; güçlü bir lider, güçlü bir AK Parti, Türkiye bölgesinde güçlü bir ülke. Bu bölgede şu an istikrarlı bir şekilde duran hangi ülke var. Bölgenin en istikrarlı ülkesi biziz. Birliği beraberliği en üst noktada olan ülke biziz. Bir takım bölünme falan durumları ile ilgili de bizim hiç bir şeyimiz olmaz.”

Bakan Çağatay Kılıç, vatandaşlarla sohbetinde MHP Lideri Bahçeli’nin muhalefet anlayışına dikkat çekerek, “Bu nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil. Böyle bir zihniyet olmaz, her şeye ’hayır’ diyenlere bunun böyle olmayacağını inşallah milletimiz 1 Kasım’da sandıktan çıkan sonuçla hatırlatacak" şeklinde konuştu.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yurt dışında yaptığı seçim konuşmalarındaki tutumunu eleştiren Bakan Çağatay Kılıç şunları kaydetti: “Demirtaş Türkiye’de yaptığı konuşmalarda siyasi birlikten- beraberlikten bahsediyor. Peki, neden o zaman Avrupa’daki salonlarda yaptığı konuşmalarında Türk bayraklarının kapatılmasına göz yumuyor. O toplantılarda neden şunu söyleyemiyor, ‘O bizim bayrağımız açık bayrağımızı gururla sergileyin’ diyemiyor. Gidip de yurt dışındaki toplantılarda bayrağımızı kapatanlar sandıkta bunun cevabını alacaklar. Çünkü bu ülkenin birliğine beraberliğine hiç kimsenin laf atmasına dil uzatmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Bu arada Bakan Çağatay Kılıç, Havza’daki seçim turu sırasında gazetecilerin de sorularını cevapladı. Muğla’da AK Parti Kadın Kollarına yapılan saldırı ile ilgili soruya Bakan Çağatay Kılıç, “Bu saldırıları kınıyorum. Orada demokratik bir ülkedeki siyasetin kurumları içerisinde olan AK Partimizin üyelerine yapılan bu saldırıyı yapanlara da şunu hatırlatmak istiyorum. Onlar demokratik tahammülsüzlük göstermişlerdir. Kadına karşı şiddet uygulamışlardır. ’Bütün siyasi partilerin buna karşı beraberce tepki göstermesini bekliyoruz. Tüm saldırıya maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Bu bizim kararlılığımızdan çalışma azmimizden kesinlikle hiç bir şekilde bir şey götürmeyecek aksine daha şevklenerek çalışmalarımıza devam edeceğiz” cevabını verdi.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun Terme termik santrali ile ilgili soruyu ise cevaplarken “Samsun Terme’deki termik santral konusuna gelince, o konu artık kapanmıştır. Böyle bir şey artık gündemde yoktur. Artık dolayısıyla böyle bir konuda da söylenecek bir şey kalmamıştır” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA