Yasa Dışı Dinlemede 143 Kişi Hakkında İddianame

Yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 143 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Yasa Dışı Dinlemede 143 Kişi Hakkında İddianame
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile 22 Temmuz 2014’te "Yasa dışı Dinleme" iddialarıyla başlatılan operasyona ilişkin iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy tarafından hazırlanan iddianamede aralarında eski Emniyet Müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın da bulunduğu 143 şüpheli yer aldı. Başsavcılığın onayının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan 721 sayfalık iddianamede 209 müşteki ve 57 mağdur yer aldı.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan 18 kişi hakkında takipsizlik kararı veren savcılık, 29 kişinin dosyasını ise suç yeri Ankara olduğundan Ankara’ya gönderdi.

Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporda İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğünde çok sayıda yasa dışı dinleme yapıldığı ifade edilmişti. İçişleri Bakanlığınca hazırlanan raporda, emekli orgeneral Halit Edip Başer ve Hava Kuvvetlerinin eski komutanı Faruk Cömert, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, iş adamı İnan Kıraç, MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan, kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile eşi Mehmet Ali Yalçındağ’ın da arlarında bulunduğu çok sayıda ismin Ergenekon soruşturması kapsamında dinlenildiği ifade edilmişti. Raporda AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün ve TV Programcısı Müge Anlı’nın da farklı isimlerle organize suç kapsamında dinlendiği aktarılmıştı.

Kaynak: İHA