Türkiye Diyanet Vakfı'nın 'Hediyem Kuran Olsun' Projesi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Hediyem Kuran Olsun Projesi kapsamında Altındağ Gicik Huzurevi sakinlerine Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın 'Hediyem Kuran Olsun' Projesi
TDV Hediyem Kuran Olsun Projesi kapsamında Altındağ Gicik Huzurevi sakinlerine Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Programda konuşan TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Hediyem Kuran Olsun Projesi fikrinin okumaktan çıktığını belirterek, okumanın yaşı ve mevsiminin olmadığını kaydetti.

Dünyada çok ciddi bir Kur’an-ı Kerim ihtiyacı olduğunu söyleyen Çetin, Afrika’da, Türk Cumhuriyetleri’nde, Balkanlar’da, Orta Asya’da, Latin Amerika’da Kur’an-ı Kerim okumak isteyip de onu hiç görmeyen Müslümanların olduğunu ifade etti.

Çetin, şöyle konuştu:

“Dünyada inandığı dinin kitabıyla henüz tanışmaya müşerref olmamış Müslüman kardeşlerimiz var. Kur’an-ı Kerimlerimizi sadece Türkiye’de değil, dünyanın ihtiyacı olan bütün bölgelerine göndereceğiz. Bugüne kadar vakfımıza 43 bin adet Kur’an-ı Kerim bağışında bulunuldu. Biz de bu bağışları Türkiye’de ve farklı coğrafyalarda insanlara ulaştıracağız. Kardeş coğrafyalarımıza bağış yapılan Kur’an-ı Kerimlerimiz ulaşmış olacak. İnşallah hep beraber Kur’an-ı Kerimlerimizi tekrar tekrar okuyacağız.”

Altındağ Müftüsü Enver Türkmen ise, TDV’nin güzel bir projeyi hayata geçirdiğini vurgulayarak, “Kur’an-ı Kerim Allah’ın kelamıdır. Yaratıcının yaratılana hediyesidir. Allah’ın kitabından bir harf öğrenmek, Allah katında dünyadan ve dünyanın içindekilerden daha değerlidir” dedi.

Altındağ Gicik Huzurevi Müdürü Hüsnü Kaymaz, Hediyem Kuran Olsun Projesi kapsamında huzurevlerinde Kur’an-ı Kerim hediye eden TDV’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından huzurevi sakinlerine Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Gözyaşları içinde Kur’an-ı Kerim’i alan huzurevi sakinleri duygulu anlar yaşadı.
Kaynak: İHA