Süleyman Soylu, Vakfıkebir'deki Mitingde Konuştu

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon’un iki ana meselesi olduğunu belirterek, “Birincisi iş ve istihdam onun için bu projeleri yapıyoruz. İkincisi ise de yol, buradan söylüyorum bu iki mesele de bizim namusumuzdur. AK Partinin ve milletvekillerinin namusudur” dedi.

Süleyman Soylu, Vakfıkebir'deki Mitingde Konuştu
Vakfıkebir ilçesinde düzenlenen mitingde coşkulu kalabalığa seslenen Soylu, büyük projeleri aynı kararlılıkla devam ettireceklerini ifade ederek, “Trabzon’a Vakfıkebir’e Büyükliman Havzasına her birine 7 Haziran öncesi burada verdiğimiz sözleri Sayın Başbakanımız bundan bir hafta önce Trabzon meydanında anlatmış, nasıl bunların altına ikinci sefer imza atmışsa, ey Büyükliman, biz milletvekilleriniz olarak, milletvekili adaylarınız olarak bizi buradan güçlü gönderin ki Trabzonumuz’u hizmetlerlerle projelerle buluşturalım” diye konuştu.

Trabzon’a Körfez ülkelerinden 500 bine yakın turistin geldiğini vurgulayan Soylu, “Trabzon olarak bunun alt yapısını yapmalıyız. Bir taraftan Giresun’dan, Rize sınırına kadar 40 dakikada alabilecek bir transit yol, İran’da ambargo kalkıyor, böylece Trabzon Limanı en hareketli limanlardan birisi haline gelecek. Onu Demiryolu ile Erzincan’a, oradan Anadolu’ya, Kafkaslar’a, hem hızlı tren, hem de yük treni ile Trabzon’u hem ticaret hem de turizm merkezi yapacağız. Akçaabat’a 2. üniversitemizi yapacağımız daha önce söyledik. Trabzon’u istihdamla buluşturacağız. Akyazı’ya bir şehir hastanesi yapıyoruz. Bunun sözünü de Sayın Başbakanımız 2 sefer verdi. Büyükliman’a Şalpazarı’na, bir taraftan Beşikdüzü’ne bir taraftan Vakfıkebir’e herkese buradan söyleyeceğimiz bir şey var, biz sizin evladınınız, bize sahip çıktınız. Trabzon’un iki ana meselesi var. Birincisi iş ve istihdam onun için bu projeleri yapıyoruz, ikincisi ise de yol, buradan söylüyorum bu iki mesele de bizim namusumuzdur. AK Parti’nin namusudur, AK Parti milletvekillerinin. Çalışacağız, gayret göstereceğiz emek sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızı bu yaptığımız projelerle iş sahibi yapacağız” diyen Soylu, “Trabzon bugün olduğu gibi Trabzon kalkınmanın kardeşliğin yiğitlerin şehri olacak. Bazen bize kızıyorlar, Ben ülkemin milliyetçisiyim. Ben milletimin milliyetçisiyim, ben Trabzon’un milliyetçisiyim. Biz sorumluluğumuzu biliyoruz. Ben Genel Başkanlık, İl başkanlığı yaptım, Gençlik kollarında çalıştım. Ama bütün bunların üzerinde bunlar bir parti göreviydi, Trabzon bize öyle bir görev verdi ki sizler benim hemşehrilerim bize öyle sorumluluk verdi ki, şuan omuzlarımızda bu sorumluluğu taşıyoruz. Hem bu Dünya da hem de öteki dünyada, sandığa gittiniz, bizi milletvekili olarak, bizi mebus olarak seçtiniz. Milletvekilliği benim hayatımın en onurlu görevidir, en şerefli görevidir, bunu onurla şerefle taşıdık. Eğer yine bizi gönderirseniz, yine onurla yine şerefle taşıyacağız size hizmet edeceğiz. 1 Kasımdan sonra sizin güçlü desteğinizle tek başına iktidara geleceğiz. Trabzon için marşa basacağız, sonra gaz pedalıyla beraber Trabzonumuz’u da uçuracağız. Bize büyük destek ve güç verdiniz. Büyük liman sizden bir şey istiyoruz. Büyük limanın iki milletvekili ve adayı var, Muhamet Balta ve Salih Cora, bana herkes dedi ki Süleyman kardeş, bu Salih’i Ankara’ya getir. İçimde bir eziklik var. Salih’i Ankara’ya getirmek istiyorum. İyi yetişmiş, efendi bir adam. Onu şimdi sizim kararınızla sizin vermiş olduğunuz destekle Büyükliman’ın kararı ve gücüyle Salih Cora’yı da Ankara’ya Meclise göndermeye hazır mısınız, iki imza atmaya hazır mısınız. Sesiniz gür çıksın, Trabzon’a hizmet için 6-0 yapmaya var mısınız. Biz sizi mahcup etmeyeceğiz. Biz size evlat olarak layık olacağız” şeklinde konuştu.

Soylu, daha sonra ise seçim otobüsünden, Salih Cora ve Muhammet Balta ile birlikte Vakfıkebir ve Beşikdüzü’nde halkı selamladı.
Kaynak: İHA