Savaş'tan Muhtarlara Teknolojik Destek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kumlu ilçesinde görev yapan mahalle muhtarlarına bilgisayarlarını dağıttı.

Savaş'tan Muhtarlara Teknolojik Destek
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yaptığı hizmetlerde çözüm ortağı olarak gördüğü muhtarların çalışmalarında teknolojik gelişmelerden faydalanarak vatandaşa daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmelerini sağlamak amacıyla bilgisayar dağıtıyor.

Adnan Menderes Parkı’nda yapılan törende konuşan Başkan Savaş, “Bugün güzel bir şey için buradayız şehrimizde 589 tane muhtarımız var bunların hiçbir tanesini ötekileştirmeden hepsinin teknolojiyle barışık hale getirmek, bilgisayarı olanlarınkini de yenilemek amacıyla buradayız. Muhtarlarımız bizden bilgisayar istediler dediler ki bizim ihtiyacımız var bizde bilgisayarı alacağız dedik arkasından bide bir şey yüklediler bize yazıcı lazım mektubu nasıl yazacağız nasıl göndereceğiz dediler tamam dedik onuda yapalım onların dağıtımı için buradayız” dedi.

Başkan Savaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Buğday topluyorsunuz o buğdayın içinde zaman zaman taş ve başkada şeyler olabiliyor. İstemediğiniz ürünlerde olabiliyor. Ama esas o buğdayı ayıklayıp aş yapıp yemek lazım. Biz Kumlu’ya çok hizmet ettik. Biz Kumlu’nun küçük ilçe olmasının ötesinde şehrin göbeğinde daha gelişmesini istiyoruz. Üç buçuk yılımız daha var üç buçuk yıl daha yoldaşlık yapacağız ve bu şehir için birlikte üreteceğiz. Biz muhtarlarımızı çözüm ortağımız olarak görüyoruz yani belediyelerin çözüm ortağı niye çünkü siz her hangi bir partiyi arkanıza almadan tek başınıza çıkmışsınız kendi köyünüzde kendi mahallenizde muhtar olmuşsunuz oradaki bizim ilk muhatap olacağımız ve ilk birlikte yola gideceğimiz arkadaşlarımız sizlersiniz biz size önem veriyoruz. Kumlu’yu seviyoruz Kumlu’ya hizmet etmekten onur duyuyoruz. Bundan sonraki hizmetlerimizi sizlerle birlikte Kumlu’daki hemşehrilerimizle paylaşmak için size söz veriyoruz.”

Hatay’ın çiftçisiyle, köylüsüyle, eğitimcisiyle, işadamıyla, tüccarıyla, küçük esnafıyla 5 yıldır sıkıntı çektiğini söyleyen Başkan Savaş, “İflaslar ve işsizlik hat safhada, çiftçinin gelirleri azalmış bu ortamda da bir filiz veren ve iki seçimdir mutfağındaki çalışmalarıyla, ürünleriyle çalışma azmiyle size destek veren genel başkanımızı da güçlü kılmak istiyoruz. Kumlu’dan destek istiyoruz. Herkese eşit bakıp hizmete değer verilecek şekilde bizi onurlandırırsanız seviniriz” diye konuştu.

"BAŞKANIMIZDAN NE İSTEDİYSEK YAPTI”

Bilgisayarını Başkan Savaş’tan alan Kumlu Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Mehmet Çimer, “Lütfü başkana çok teşekkür ediyoruz. Bizi bu teknolojiden mahrum etmedi, çalışmalarından da çok memnunuz. Kumlu öbür ilçelere nazaran hizmete aç bir ilçemiz hizmete ihtiyacımız var, bunu da Lütfü başkanın yapacağından eminiz ve sonuna kadarda arkasındayız. Küçük bir ilçe olmamıza rağmen Lütfü başkan Allah razı olsun sürekli bizim yanımızda, her aradığımızda ulaşabiliyoruz. Diğer daire başkanlarımıza da rahat bir şekilde ulaşıp derdimizi anlatabiliyoruz. Şu ana kadar Allah razı olsun ne dediysek Lütfü başkanımızdan ne istediysek yaptı, bundan sonrada yapacağına eminiz. Lütfü başkan olduğu sürece her zaman arkasındayız kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, “Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yakın bir zaman önce muhtarlarımız adına bilgisayar talep etmiştik sağolsun talebimizi isteğimizi geri çevirmeyip Hatay’daki muhtarlarımızın tamamına bilgisayar dağıtımına başladı.

Halkın sesi olan biz muhtarların, bizlere bu şekilde sahip çıkan büyükşehir belediye başkanımızın her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek isterim” diye konuştu.

Ayrım yapılmadan Hatay genelinde bulunan 589 muhtarlığa dağıtılacak olan bilgisayarların 356’sı teslim edilirken, geri kalan 233 muhtara da bilgisayarları bu hafta içerisinde teslim edilecek.

CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün, CHP Kumlu İlçe Başkanı Ali Çimer, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Derviş Kezat, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü ve Kumlu muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen törende Başkan Savaş muhtarlara bilgisayarlarını teslim etti.
Kaynak: İHA