Kartepe'de Yaya Geçitlerine Işıklı Önlem

Kartepe Belediyesi, İstasyon mahallesi Atakan caddesi üzerindeki yaya geçidinde sinyalizasyon düzenlemesi yaptı.

Kartepe'de Yaya Geçitlerine Işıklı Önlem
Kartepe Belediyesi Trafik Zabıta ekiplerince bölgedeki okul giriş ve çıkışlarında öğrencilerin can güvenliğini sağlamak için aldıkları önlem öğrenci aileler tarafından taktir gördü. Kartepe Belediye Zabıta Müdürü Selman Çelik, yeni eğitim öğretim yılı öncesi ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri ile görüşerek bölgeye bir sinyalizasyon çalışması yapılması isteğinde bulundu. Yapılan görüşme sonucunda ise bölgede sinyalizasyon çalışması hayata geçirildi.

Çalışma ile öğrencilerin daha güvenli bir geçiş imkanı bulduğunu dile getirerek, “Öğrencilerin ve yayaların güvenli geçişini sağlamak için ilçenin trafik açısından yoğun caddesi olan İstasyon Mahallesi Atakan Caddesi üzerinde bas geçli sinyalizasyon uygulaması başladı.

Uygulamanın tanıtımı için bir süre zabıta personeli görevlendirmesi de yaptık. Artık yayalar güvenli bir şekilde geçiş imkanı buldu” dedi.

Kartepe ilçesinde trafik düzenlemesinde ekiplerinin görev yaptığını hatırlatan Zabıta Müdürü Selman Çelik, vatandaşlardan daha güvenli bir ulaşım için trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istedi.
Kaynak: İHA