Havza'da Kan Ve Kök Hücre Bağışı Çalışmaları

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza İlçe Başkanılığı ve Türk Kızılayı Samsun Şubesi iş birliği ile Havza'da üç gün boyunca kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza İlçe Başkanı Mehmet Emin İnan düzenlenen kampanyada 70 ünite kan bağışı ve 26 kişiden kök hücre bağışı alındığını belirtti. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza İlçe Başkanılığı ve Türk Kızılayı Samsun Şubesi iş birliği ile Mehmetçik Meydanında üç gün boyunca kök hücre ve kan bağışı kampanyası çalışması yapıldı.

Mehmetçik Meydanına kurulan kan bağış otobüsünde sürdürülen çalışmalar neticesinde 70 ünite kan bağışı ve 26 kişiden kök hücre bağışı alındı.

Kan bağışı çalışmaları ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza İlçe Başkanı Mehmet Emin İnan, kampanyanın toplumda kan ve kök hücre bağışı konusunda farkındalık oluşturmak adına düzenlendiğini belirterek; "İlçemizde ve ülke genelinde kan bağışı sayısı çok az. Bu sayıyı artırmak ve halkımız bu konuda bilinçlendirmek adına bu çalışmayı yaptık. Kan bağışı kampanyamıza bağışladıkları kanlar ile destek olan ve ayrıca kan vermek için gelen fakat çeşitli nedenleri ile bağışta bulunamayan gönüllü hemşehrilerimize teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA