Çanakkale SGK 30 Ekimde Faaliyetini Sürdürecek

Sosyal Güvenlik Kurumu Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Basri Tümsek, GSS işlemleri devam ettiği için, idari tatil ilan edilen 30 Ekim günü, Çanakkale SGK’nın faaliyetini sürdüreceğini söyledi.

Çanakkale SGK 30 Ekimde Faaliyetini Sürdürecek
Tümsek, “Genel Sağlık Sigortalısı olarak sayılan sigortalılardan tescili yapılmış ancak gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımızın, 30 Eylül 2015 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırmaları hususunda gerekli duyuruları yapmıştık. Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların borç yapılandırması hakkından faydalanabilmeleri için 2 Kasım 2015 Pazartesi gününe kadar kuruma başvurmaları gerekiyor. 2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin olup ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlarımız, bu borçlarını peşin veya 6, 9, 12 veya 18 taksitlendirerek ilk taksit ve cari ay prim ödemesinden sonra sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Borçlarını yapılandıran vatandaşlarımızın ilk taksit ve peşin ödeme süresi 30 Kasım 2015 te sona erecek “dedi.

30 Ekim 2015 tarihinin idari izin olarak tatil edildiğini de hatırlatan Tümsek, “Ancak biz Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak 30 Ekim 2015 tarihinde faaliyetimize devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza önerim son günü beklemeden iş ve işlemleri için gerekli başvuruları İl Müdürlüklerimiz ve bağlı bulunan Merkez Müdürlüklerimize başvuruda bulunmaları” dedi.

Kaynak: İHA