Beylikdüzü Sanatla Büyüyor

Beylikdüzü Belediyesi’nin ülkenin birçok yerinden Beylikdüzü’ne davet ettiği sanatçılarla 19-26 Ekim tarihleri arasında toplanan 1’inci Ulusal Resim Çalıştayı sergisi açıldı. Sanat ve sanatçıya verdiği önemle adından söz ettiren Beylikdüzü Belediyesi, şehrin tanıtımında önemli katkısı olacak bu çalıştayı ilerleyen yıllarda uluslararası hale getirmeyi planlıyor.

Beylikdüzü Sanatla Büyüyor
Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün sanatın paylaşımcı ve birleştirici gücünden yola çıkarak “Renklerin Kardeşliği” sloganıyla bir araya getirdiği sanatçılar, çalıştay boyunca birbirinden değerli eserler ortaya çıkardı. Çalıştaya, Trabzon’dan Ekrem Kutlu, Osman Zeki Demirkale, Evrensel Baş, Ankara’dan Akdoğan Topaçlıoğlu, Billur Cankut Varlı, İzmir’den Ümit Yiğit, Aysun Oran, Oktay Değirmenci, Sakarya’dan Onur Karaalioğlu, İstanbul’dan Müfit İşler, Alp Yavuz, Ekrem Temizer, Ilgın Beşer, Zehra Başaran ve Hülya Aksoy katıldı.

1’inci Ulusal Resim Çalıştayı, Beylikdüzü Belediyesi Fuaye alanında yapılan sergi açılışıyla son buldu. 19-26 Ekim tarihleri arasında sanatçıların yaptığı tüm eserlerin sanatseverlere sunulduğu sergiyi Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açtı.

Çalıştaya Beylikdüzü Belediyesi’nin davetiyle gelen 15 sanatçının büyük özveriyle hazırladıkları eserleri tek tek gezerek bilgi alan Ekrem İmamoğlu, “Kendimi çok zengin hissettim” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti ve tüm ressamlara katılım belgesi takdim etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Sanat bizim ölçü unsurlarımızdan aslında. Biz sanatla var olmak, sanatla anılmak istiyoruz. Sanatla dünyanın birçok noktasında Beylikdüzü ilçesi bahsedilir olsun istiyoruz. Bugün bu çalıştayla bunun büyük bir adımını attığımızı düşünüyorum ve umarım uzun yıllar geleneksel hale gelecek” diyerek sanata ve sanatçıya verdiği önemi bir kez daha vurguladı.

BEYLİKDÜZÜ YAKIN TARİH MÜZESİNE KAVUŞUYOR

Başkan Ekrem İmamoğlu tüm bu eserlerin Beylikdüzü Belediye’si bünyesinde muhafaza edileceğini ve Modern Sanat eserlerini bünyesinde barındıracak olan “Yakın Tarih Müzesi”nde sergileneceğinin belirtti.

Birbirinden değerli bu eserler, kurulacak olan müzenin de alt yapısını oluşturuyor. İlerleyen yıllarda yapılacak ve geleneksel hale gelecek olan çalıştay sayesinde zaman içerisinde çok önemli bir koleksiyon oluşacak ve gelenekselleşen Taş Heykel Sempozyumunda ortaya çıkan eserlerle birlikte müzede sergilenecek.

Ayrıca müzenin tasarımı için organize edilecek olan bir yarışmanın da müjdesini veren Başkan İmamoğlu, “Müze projemiz belki de ilçemizin en değerli projesi. Yaklaşık 15 metrelik bir araziye müze kompleksi tasarımına ayırdık. Bununla ilgili bir proje yarışması hazırlanıyor” dedi.

2016 yılı içerisinde netleşecek olan projenin içerisinde görme engellilerin de faydalanabileceği bir müze alanı tasarladıklarının da altını çizdi.

KALECİ MÜZESİ KURULUYOR

Öncelikli amacımız “Beylikdüzü neden ziyaret edilir sorusunun altını doldurmak” diyen Ekrem İmamoğlu, Sunay Akın’ın bir önerisini olan Kaleci Müzesini hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi ve “Sunay Akın gibi bende kalecilik yaptım ve bizim gibi kalecilik yapan birçok kişinin hikayesinden çok etkilendim. O nedenle dünyada bir benzeri olmayan bu müzeyi Beylikdüzü’ne kazandırmak istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA