AK Partili Erdem Açıklaması 'Türkiye'nin En Önemli Sorunu TEK Başına İktidar Eksikliğidir'

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Ekrem Erdem, Türkiye’nin bugün en önemli sorununun tek başına güçlü bir iktidar eksikliği olduğunu söyledi.

AK Partili Erdem Açıklaması 'Türkiye'nin En Önemli Sorunu TEK Başına İktidar Eksikliğidir'
AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Ekrem Erdem, seçim çalışmaları kapsamında Beşiktaş’ta bulunan Kamyoncular Derneği’ni ziyaret etti. Dernek üyeleriyle sohbet ederek taleplerini not alan AK Partili Erdem, 1 Kasım seçimi için de partisine destek istedi.

“Türkiye’nin bugün en büyük sorunu tek başına güçlü bir iktidarın olmamasıdır” diyen AK Partili Erdem, “Türkiye’nin bulunduğu coğrafya bir ateş çemberidir. Dolayısıyla Türkiye’nin bu ateş çemberinin içinde güçlü, deneyimli bir iktidara ihtiyacı vardır. Türkiye’nin kazandıkları güzelliklerin kesintiye uğramaması için güçlü bir iktidara ihtiyaç vardır. AK Parti’nin Türkiye’yi 2023’e, 2053’e ve 2071’e taşımak için attığı çok büyük adımlar var. Bunların başında 3. köprü, 3. havalimanı nükleer enerji santralleri, Kanal İstanbul gelmektedir. Bunlar her birisi stratejik projelerdir. Türkiye’yi bölgesinde stratejik olarak güçlü hale getirmesi için bunlar ve bunlara benzer projelerin hayata geçirilmesi lazım. Bunlarında kesintisiz yürümesi için AK Parti’ye ihtiyaç vardır. Yine en önemlisi 40 yıldır mücadele ettiğimiz bir terör belası var. AK Parti daha iktidara gelmeden beyannamemize terörle mücadeleyi olmazsa olmazların başına koyduk. İktidara gelişimizin hemen akabinde yanlış birtakım uygulamaları devre dışı bıraktık. Olağan üstü hali kaldırdık. Arkasından milli birlik ve kardeşlik dedik ve bunu sözde bırakmadık. Gerçekten milli birliğimize kardeşliğimize zarar veren birçok uygulamalar ortadan kaldırıldı” diye konuştu.

“Çözüm sürecinin nihai hedefi terörün devre dışı kalması ve teröristlerin silah bırakmasıydı” diyen AK Partili Erdem, “Beklentilerimiz de bu yöndeydi. Buna yönelik yaklaşımlar yakinen kamuoyu tarafından da biliniyor. Ama maalesef özellikle 7 Haziran’dan sonraki boşluğu da fırsata dönüştürmek isteyen PKK terör örgütünün yanı sıra DEAŞ, DHKP-C ve paralel yapı gibi örgütler birlikte hareket ederek saldırıya başladılar. Şimdi devlet de gereğini yapıyor. Sınır ötesi operasyonların dışında ülkemiz içerisindeki PKK yuvalarına yönelik çok kapsamlı bir operasyon yapılıyor. Bu operasyonların çok başarılı olduğunu halkımızda görüyor. Sınır ötesi operasyonda Kandil tarumar oldu” şeklinde konuştu.

Terör örgütlerinin AK Parti’nin iktidara gelmesini istemediğini de sözlerine ekleyen Erdem, “Terör örgütünün bütün umudu seçimlerde AK Parti’nin tekrar tek başına iktidara gelemeyeceği bir ara ve koalisyonlar döneminin olmasıdır. Ama halkımız buna müsaade etmeyecektir. Ben inanıyorum ki halkımız bu seçimde sandıkta AK Parti’ye vereceği destekle tavrını net bir şekilde ortaya koyacaktır” dedi.

Kaynak: İHA